24sata

Nema VAR sobe, u Ligu prvaka stiže V

PREMIJERA Na utakmici protiv Rosenborga prvi će se put u povijesti u Hrvatskoj koristiti VAR

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Uefa je odlučila da se na utakmicama play-offa Lige prvaka koristi VAR. Pitali smo se gdje će u Maksimiru biti VAR soba, a onda smo saznali da neće biti VAR sobe za utakmicu protiv Rosenborga u srijedu.

Nema VAR sobe, u Maksimir za Ligu prvaka stiže VAR kombi, i to ne jedan, moguće čak dva. U kombijima suci imaju sve što im je potrebno, doznajemo da će biti parkirani na putu od zapadne prema južnoj tribini, na C parkingu maksimirsk­og stadiona. Tamo su parkirana i vozila TV ekipa. Dinamo je samo trebao osigurati parkirališ­te, struju i instalacij­e, sve je ostalo na Uefi. Ekran na kojem će sudac gledati eventualne sporne situacije u Maksimiru nalazit će se u kućici četvrtog suca.

Bit će to premijera VAR-a u Hrvatskoj. Podsjetimo, od proljeća ga uvode i u HNL. Dinamovci će se zbog nastupa u Europi već do dolaska VAR-a u HNL moći naviknuti na njega. Jednom smo prilikom Nenada Bjelicu upitali što misli o VAR-u. - Svi trebaju otići na edukaciju. Treneri, igrači, novinari, kako bi svi znali u kojim se situacijam­a VAR uopće i može koristiti. Imao sam VAR kad sam bio trener u Poljskoj pa su opet neke situacije bile nejasne. Mi šest mjeseci nismo znali za što se VAR može ‘zvati’. U jednoj utakmici je moj Lech oštećen za tri penala, a sudac niti jednom nije koristio VAR. Sigurno je da će VAR pomoći regularnos­ti našeg prvenstva, ali vjerujte mi, nije perfektan. To ćete svi vidjeti rekao je trener Dinama.

Da je VAR bio u play-offu Lige

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia