24sata

I vojnik poginuo etu automobila

PREBRZO JE VOZIO Ivicu Zebu (27), nogometaša NK Požega, mladi vozač je oborio autom pred očima supruge...

-

- Bio je to uobičajen srdačan susret, kakav je samo mogao biti s njima. Dogovorili smo se da se u subotu za ručak nađemo kod njegove mame, moje sestre, u Gradcu. Nedugo nakon njihova odlaska, nakon samo nekoliko minuta, stradali su. Tuga i bol. Moja sestra je shrvana. Šogor, koji je vozač, strašnu vijest doznao je dok je u kamionu bio na brodu na putu u Švedsku. Vratio se u Njemačku i krenuo avionom za Hrvatsku. Što reći, a ne zaplakati – rekla je teta poginulog mladića.

VOLIO JE NOGOMET I BICIKLE

U dvorištu obiteljske kuće Zeba u Gradcu jučer su se okupili rodbina i prijatelji mladog nogometaša. Nisu mogli zaustaviti suze. Majčina mama, mladićeva baka, stajala je ispred svoje kuće, koja je odmah preko puta Ivičinih roditelja, i plakala. Na stupu ulazne kapije je upaljen lampion.

– Bio je pravi prijatelj, spreman pomoći, dati sve do sebe. Teško je povjerovat­i da u nedjelju nećemo izaći na teren i zaigrati kako je to on samo znao – rekao je jedan od njegovih suigrača iz NK Požega. Osim nogometa, Ivica Zeba strastveno je volio bicikle. Kad god bi imao priliku, vozio se njime. U kolovozu ove godine biciklom je išao u Međugorje na zavjetnu vožnju u jednom smjeru od oko 400 kilometara. Ivica je drugi nogometaš s područja Požege koji je u četiri godine poginuo vozeći se na biciklu. Njegov kolega po nogometnoj lopti, a i po poslu, Tomislav Šedevi, hrvatski vojnik iz Požeških Sesveta, poginuo je 20. studenog 2015. godine na putu za Vukovar kad je išao odati počast svim žrtvama poginulim u Gradu heroju. Njega i njegova prijatelja Tomislava Crnjca pokupio je vozač automobila na cesti između Bobote i Klisa. Nažalost, za Tomislava Šedevija to je bilo tragično.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia