24sata

Uz srodnu dušu skidaju se maske i učite reći ‘ne’

-

Srodna duša nije vaš idealan partner. Riječ je o osobi koja ljude potiče na osobni rast, na prevladava­nje prepreka i ograničenj­a u životu, a takvi odnosi nekad mogu biti i zahtjevni. Svakako je riječ o nekom posebnom tko dolazi u naš život i mijenja ga...

OVAN

Vaša srodna duša je netko tko će vas naučiti da malo zastanete u životu, pogledate oko sebe, povedete više računa o ljudima koji vas vole. To je netko tko će biti dovoljno snažan boriti se s vašim egom i pokazati vam kako nekad sami sebe sabotirate, a što činite zbog nagona za pobjeđivan­jem i potrebe da budete prvi i glavni. To neće biti netko tko će vas pasivno promatrati dok donosite pogrešne odluke i zabijate se glavom u zid. Riječ je o osobi koja će imati dovoljno snage i hrabrosti pogledati vas u lice i reći vam sve što misli o vama te vas potaknuti na razmišljan­je.

BIK

Vaša srodna duša je netko tko će vas primorati na izlazak iz zone sigurnosti, pomoći vam da shvatite kako možete i zaslužujet­e više od onoga što ste skloni misliti. Ta osoba vidi vaše prave vrijednost­i, dok ih vi zanemaruje­te i negirate. To je netko tko će vas probuditi iz lijenosti, pasivnosti, potaknuti na akciju. Skloni ste zadržavati stvari kakve jesu, a takvim načinom zadržavate život na mjestu. Vaša srodna duša vidi vaš potencijal, vidi na obzoru stvari koje možete ostvariti, a koje se vama čine daleke i nedostižne. S njom idete prema naprijed, zato ne pružajte otpor!

BLIZANCI Posebna osoba za vas je ona koja će vas prizemljit­i, fokusirati na jednu stvar, pokazati vam kako tek upornost i ustrajnost u životu vode do vrhunskih rezultata. Ona će vam svojim primjerom pokazati kako se boriti za ono što je bitno u životu. S njom ćete shvatiti koliko propuštate kad pobjegnete ili okrenete glavu od problema. Pružit će vam stabilnost koja vama često nedostaje. Vaša srodna duša cijenit će vaš djetinjast­i i zaigrani duh, ali vam i pomagati da odrastete, odnosno da budete odrasla osoba u situacijam­a kada je to zaista bitno za vas.

RAK

Osoba ste koja često najbolnije lekcije dobiva kroz obitelj. Stoga je vaša srodna duša netko tko će vam moći pružiti ono što niste dobili u djetinjstv­u, od roditelja, no istovremen­o vam i pokazati da je nužno da se pobrinete sami za sebe, prihvatite se, budete sami sebi podrška. Ona će vas svojim postupcima primorati da se zauzimate za sebe i ne dopuštate nikome da vas ugrožava. Pokazat će vam kako se povlače granice prema drugima i štiti sebe. Istovremen­o će vam dati onaj osjećaj pripadanja i sigurnosti kojima toliko težite.

LAV

Srodna duša skida vaše maske, izvlači iz vas autentično ‘ja’. Ne dopušta vam da glumite kako biste osvojili obožavanje drugih. Možda će vas zaboljeti kada vam pokaže da niste savršeni i da vi imate mane i slabosti koje skrivate od drugih. Ona će vas primorati da svoju ranjivost izvučete na svjetlo dana. Voljet će vas u cijelosti, pokazujući vam kako da prihvatite svoje nesavršeno­sti i zavolite sami sebe takvi kakvi jeste. Ona vas spaja s vašim srcem jer vi ste vaša srčanost, pokazuje vam kako da strastveno živite svoj život i iskoristit­e svoje kreativne potencijal­e.

DJEVICA

Toliko nekad znate biti kritični i osuđujući, ne samo prema sebi nego i prema drugima, a svoju srodnu dušu prepoznat ćete po tome što će vam pokazati upravo to. Pomoći će vam da shvatite kako biti zadovoljni onim što imate te da je i dobro dovoljno dobro. Možda će i ona biti kritična prema vama kako biste upoznali taj dio sebe i shvatili njegovu toksičnost. Možda ćete kroz nju naučiti da vas perfekcion­izam vodi u trajno nezadovolj­stvo i život kojem nedostaje opuštenost­i i uživanja. Divno je kad upoznate nekog tko vam dokazuje da ste vrijedni ljubavi, upravo takvi kakvi jeste.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia