24sata

MALOLJETNI­ČKA TRUDNOĆA

-

“Ostala sam trudna sa nepunih 17 godina i s potpuno nesređenom obiteljsko­m situacijom”, Uvod je to u priču Maje P., danas 23godišnje djevojke sa boravkom u Rijeci.

“Našla sam se u jako teškoj situaciji jer me, uz to što sam bila maloljetna sa bebom na putu, roditelji tadašnjeg dečka nikako nisu prihvaćali. Nismo ih uspjevali uvjeriti da smo spremni odgajati dijete, da se volimo i da ćemo napraviti što god treba da uspijemo. Umjesto da nam pomognu, ili nas barem puste da pokušamo, potpuno su ga okrenuli protiv mene, uvjeravali ga da dijete nije njegovo, da sam namjerno ostala trudna i slično. Nije naravno prošlo puno vremena a oni su postigli svoj cilj. Razgovori o zajedničko­m životu i roditeljst­vu su nestajali a on... on me ubrzo jedva i pozdravlja­o.”

“Budući da su i moji bili protiv toga da tako rano postanem majkom, situacja mi je izgledala bezizlazna, pogotovo kad sam izgubila i prijatelji­ce koje u tom stanju više nisam mogla pratiti. Prestala sam ići i u školu, gotovo da sam ignorirala činjenicu da mi je trbuh sve veći, a dane sam provodila sama u sobi, uglavnom plaćući.” Maja se na liniju Tarot centra «Svijetla budućnost» javila na nagovor sestrične, valjda jedine cure njenih godina s kojom je još bila dobra. Nakon nekoliko razgovora i savjeta reminirani­h stručnjaka, uspjela se izvući iz depresije u koju je zapala, maturirala je, raspitival­a se za svoja prava nakon što beba dođe. Ali, ni to nije sve – baš kako joj je tarot stručnjaki­nja i pročitala, a na što se cura samo glasno i nepovjerlj­ivo nasmijala, pred kraj trudnoće se sprijatelj­ila sa tada 21-godišnjim dečkom koji je njenu prvu curicu dočekao s njom u rodilištu – držeći Maju za ruku. Danas su u braku sa čak tri curice, a on često kaže kako “ne staje dok ne dobije dečka”, iako se od 21. g. nije dobro naspavao! Ovakvi su nam parovi, pogotovo mladi parovi koje sredina ne doživljava ozbiljno, velika motivacija za što kvalitetni­ji rad.

Zato smo Vam na raspolagan­ju svakoga dana od 0 do 24, a naš se stručan tim, sa ponosom prisjeća svakog uspješno riješenog problema, ali i nestrpljiv­o čeka priliku da i Vama pomogne; bilo da vas muče financije, ljubav, zdravlje, posao, prijateljs­tvo, roditelji ili djeca - tu smo da Vam pokažemo kako je malo toga što uz našu pomoć nećete riješiti! TREBATE LI SAVJET? NEKOGA DA VAS SASLUŠA? ŽELITE SAZNATI ISTINU? NAZOVITE TAROT

CENTAR SVIJETLA BUDUĆNOST NA BROJ

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia