24sata

Šarić: Tko bude htio, igrat će za Hrvatsku

JA SIGURNO DOLAZIM Ovo mi je bilo prvo slobodno ljeto nakon deset godina! A NBA liga je posebna, čak sam posumnjao u sebe. I neka su pravila glupa...

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Ovo mi je bilo prvo slobodno ljeto u deset godina, stvarno sam se odmorio i zaliječio, posložio sve u glavi i nakon toga posvetio se treninzima. Bilo je tu nogometa, plivanja, trčanja... i, naravno, košarke.

Na prvi pogled Dario Šarić djeluje krupniji i mišićaviji nego što je bio prije nekoliko mjeseci, kad je završio svoju treću NBA sezonu. Sad se vraća u Ameriku, svojoj novoj družini u Phoenixu. Nasmijan i vedar, jedva čeka početak sezone. - Ovo za mene može ispasti itekako dobra priča. Doveli su novi stožer, koji ima i europski štih, i dobra pojačanja.

Vijest da ga je Minnesota mijenjala u Phoenix nije mu bio toliki šok kao prvi trade, kad je odlazio iz Philadelph­ije.

BENDER DAO SAVJETE

- NBA je specifična liga, jedan dan te hvale, pravite planove, a sutra si u avionu, letiš u novi klub. Što prije to prihvatiš, bolje za tebe, nije dobro previše razmišljat­i zbog toga što ne možeš ni na što utjecati. Ja sam bio šokiran nakon vijesti da me Sixersi šalju u Minnesotu, čak sam se u danima nakon toga povukao u sebe, posumnjao u svoju kvalitetu i sposobnost, ali brzo sam došao sebi. Moraš se što prije dići i krenuti dalje, izvući iz svake situacije najbolje za sebe. Nema ništa od plakanja i propitkiva­nja jesi li negdje pogriješio. Zamjene iz Sixersa u Wolvese dobro se sjeća.

- Igrali smo back-to-back utakmicu s Memphisom, probudio sam se zadovoljan što sam večer prije dobro odigrao i krenuo na trening. Zazvonio je telefon trenera s kojim sam radio, on mi ga je dodao i GM me samo obavijesti­o da su me mijenjali za Jimmyja Butlera.

Mislio sam da je neka zezancija,

ali to je bilo to. Pozdravio sam se s momčadi, sjeo u avion za Philadelph­iju, pogledao utakmicu na TV-u, spakirao se i ujutro sjeo u prvi avion. U zračnoj luci čekali su me ljudi iz novoga kluba, odveli u hotel, na liječnički pregled i potom na prvi trening. Kompanija koja ima ugovor s NBA ligom preselila je moje stvari i auto i to je bilo to. U jednom danu si u novom gradu, u novom klubu, čeka te novi život... Drugi put je bilo puno lakše, bio sam

kući u Šibeniku, ha, ha, ha...

JOŠ DA NAGOVORI TATU

Korisne savjete dao mu je Dragan Bender, koji je u Sunsima proveo zadnje tri sezone. Idućeg srpnja Hrvatsku očekuju kvalifikac­ije za Olimpijske igre. Svi bi trebali biti na raspolagan­ju.

- Tko bude zdrav i slobodan, i tko bude želio igrati, taj će doći. Ja ću se uvijek odazivati. Sa svim suigračima iz reprezenta­cije čujem se i vidim kad igramo međusobne utakmice, često odemo i na večeru, ali svatko vodi brigu o sebi i svojoj karijeri i nema smisla bilo što drugima sugerirati. Cijelog ljeta objavljiva­o je fotografij­e sa “šibenskom kapicom”, uz peku, gradele, društvo... Sad još da nagovori oca Predraga, koji se boji letova, da mu dođe...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia