24sata

DLETIO, ALI MENI JE TO MOGU NA DINAMO

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Dinamovac sam cijeli život, stanujem kraj istočne tribine, idem na sve utakmice, sin mi je Dinamov član od rođenja... I doista sam bio, u cijeloj toj situaciji, presretan kad sam vidio da su mi te ulaznice za Dinamo sačuvane.

Ivica Ivec (48) u petak je popodne proživio nešto što se rijetko događa. I reagirao posve nesvakidaš­nje! Na krovu automobila je, naime, ostavio novčanik i krenuo. U tren je lisnica pala, a novac je počeo letjeti na sve strane. Poduzetnik­u je ispalo oko 5000 kuna, a on je rekao:

- Ostalo mi je 100 kuna, ali pusti novac, spašene su mi Dinamove godišnje karte! Kako doznajemo, ta je priča ganula igrače Dinama, koji su Ivičinom pričom upoznali novu dimenziju odanosti klubu. Možda uspiju organizira­ti i neki dar za tako vjernog navijača. A u subotu Ivecu su se javili neki ljudi i obećali da će mu vratiti novac koji su pokupili s ulice.

IDEM U MANCHESTER

- I na fotografij­ama koje su objavljene vide se dvije godišnje ulaznice. Jedna je moja, druga moga sina, kojem je deset godina i igrao je u Dinamu dok nije prošle godine prešao u HAŠK. Mislim, možda bih nekako uspio nabaviti ulaznice za Atalantu i da sam ovom prilikom ostao bez njih, ali stvarno sam u tom trenutku pomislio kako je sreća da su karte tu jer tekma je već u srijedu... Novčanik mu je vratio jedan odvjetnik.

- Ma i ti odvjetnici su dinamovci, Tomislav Zorić i Ivana Bahat, odmah smo počeli razgovarat­i o zajednički­m poznanicim­a. S tih 100 kuna koje su mi ostale počastio sam ih pićem, htio sam ih i nagraditi, ali nisu htjeli prihvatiti to.

Ivec je vjerni navijač Dinama. - Mali i ja smo na svakoj utakmici, nije nam važno je li kiša ili sunce. Da ne pričam kako je za svih devet proslava rođendana imao Dinamovu tortu. A ja idem i u Manchester, sve je već isplaniran­o.

Sina ste učlanili čim se rodio, a otkad ste vi Dinamov član?

- Uh, nisam siguran, mislim od 1984. godine.

BIO SAM U MILANU

Znači, bili ste i na prvoj utakmici Dinama s Atalantom, 1990. u Kupu Uefe?

- E, premda je cijela moja ekipa bila u Bergamu, ja nisam... i nemam pojma zašto! Možda svi skupa ove sezone odemo u Milano, kad će Dinamo gostovati kod Atalante. U Milanu smo već bili... - zaključio je govoreći o 3. pretkolu Lige prvaka 2000. kad je Milan sa Ševčenkom potopio “plave”.

 ??  ?? Sin mu je igrao u Dinamu i svaki rođendan slavio je uz ovakvu tortu
Sin mu je igrao u Dinamu i svaki rođendan slavio je uz ovakvu tortu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia