24sata

RAĐA: NE TREBA NAM STRANAC!

PRI SVOME Shane Larkin (26) želi igrati za Hrvatsku, no u savezu su ideju odbili

- Pišu: T. GABELIĆ, D. KOVAČEVIĆ

Upravo sam na ručku razgovarao s Krunom Simonom. Otvoren sam za ideju igranja za Hrvatsku, rekao je Shane Larkin, koji je trenutačno u Zadru.

Hrvatska je, to vjerojatno znate, dobila šansu igrati na OI-ju u

Tokiju. E, sad, šanse bi nam porasle ako bi, uz Šarića, Bogdanović­a, Hezonju, Simona i društvo zaigrao i - Shane Larkin, bivši NBA igrač i jedan od najboljih košarkaša u Europi. Svjestan je da u dresu SAD-a neće vidjeti OI, pa zašto ne probati s Hrvatskom... Bilo bi sjajno igrati na OI-ju. Otvoren sam za ideju da nastupam za Hrvatsku. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bih čuti od odgovornih što bi se očekivalo. Predsjedni­k Stručnog savjeta Dino Rađa samo je odmahnuo rukom.

- Zar vam izgledam kao netko tko iz dana u dan mijenja mišljenje? Rekao sam da nećemo dovoditi strance jer nije u interesu naše košarke. Ne želim da u Hrvatskoj igraju “Votsoni” i “Džonsoni”. Klubovi moraju početi raditi i stvarati igrače, ne može se očekivati od reprezenta­cije da podiže košarku. Razumijem da klub uzme jednog, dva stranca, kako bi podigli kvalitete igre i treninga i kako bi pomogli domaćima da sazriju, ali strance koje mi dovodimo nisu kvalitetni Nama angažman stranca ne donosi ništa, a kad bismo se čak i odlučili za stranca, postoje zemlje koje imaju više novca i sigurno bi dovele puno bolje strance od nas - zaključio je

Rađa.

 ?? 4 KLUBA U NBA-JU ??
4 KLUBA U NBA-JU
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia