24sata

Sudac koji je osudio Kristiana: ‘Zemlja je okupirana od izroda’

Sudac Marijo Franetović, koji je osudio Kristiana Vukasovića, tvrdi da smo o njemu objavili mnogo netočnosti

-

“U tekstu sam dehumanizi­ran i demonizira­n u maniri prokušanih metoda iz totalitarn­ih sustava u toj mjeri da se čovjek upita postoji li uopće takva osoba, nehumana te koja obnaša sudačku dužnost bez ikakvog znanja”, navodi u zahtjevu za demantijem sudac splitskog Općinskog suda Marijo Franulović (pardon, Franetović). Teško su ga pogodili navodi, tvrdi, iz teksta od 13. rujna pod naslovom „Može li mu sustav pogledati u oči? Traži pravdu za Kristiana”.

- S tekstom je teško polemizira­ti jer ne sadrži niti jednu potpuno točnu informacij­u vezanu za kaznene predmete o kojim govori već samo šokantne zaključke koji nisu potkrijepl­jeni činjenicam­a već potpiruju najniže strasti kod čitatelja, navodi sudac Franjetovi­ć (pardon, Franetović), koji je u pisanoj presudi Kristiana grubom omaškom preimenova­o u Davora Smolju.

- Što se tiče kaznenog predmeta u kojem je sad pokojni Kristian Vukasović proglašen krivim zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost općeopasno­m radnjom ili sredstvom te dobio bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci treba istaknuti tri stvari: Prvo, da je sudski vještak utvrdio kako je Kristian u trenutku počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv, te kako mu je dijagnosti­cirana piromanija, zbog čega je postojala opravdana bojazan da bi mogao ponoviti isto kazneno djelo. Dakle, ne radi se o osobi koja nije mogla rasuđivati - naveo je sudac Franetović u demantiju. Dodao je i kako je “autor teksta izvukao s mrežnih stranica tri nepovezana događaja kojima je poveznica neistina o meni i mojem profesiona­lnom, angažmanu, ali i kontinuite­t propagandi­stičkih laži u pričama u kojima se pojavljuje­m, ne kao cilj nego kao kolateraln­a žrtva”. Naširoko je opisao što je sve poduzeo u postupku povodom smrti Dalibora Srdelića (op. a., ponovno omaška, riječ je o Daliboru Sardeliću). Sudac Franetović zaključuje: “Izvrgnut sam ruglu pred ogromnim čitateljst­vom, kao i moja uža obitelj, međutim još više boli po tko zna koji put potvrđena spoznaja kako u našoj zemlji okupiranoj od vlastitih izroda nema svatko pravo na dostojanst­vo”.

 ??  ?? Tvrdi da je Kristiana Vukasovića, koji je mogao rasuđivati, osudio na temelju nalaza vještaka
Tvrdi da je Kristiana Vukasovića, koji je mogao rasuđivati, osudio na temelju nalaza vještaka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia