24sata

Ocu koji je bacio djecu s balkona počinje suđenje: ‘Bio je smanjeno ubrojiv’

MANJA KAZNA Suđenje počinje 16. listopada, a sa suda poručuju da otac s Paga zbog duševnih smetnji može dobiti manju kaznu

-

ODMAH SU ‘KLIKNULI’

PRIJATELJI Predsjedni­k Tuđman sa Chiracom je imao jedan od najtopliji­h odnosa. Odmah su međusobno ‘kliknuli’, kaže dr. Mate Granić. Nemojte se razbacivat­i tom brojkom od 50 godina zatvora, rekao je jučer Hrvoje Visković, glasnogovo­rnik Županijsko­g suda u Zadru.

Odnosi se to na oca s Paga koji je u veljači ove godine bacio s balkona svoje četvero djece, a kojem 16. listopada počinje suđenje. - Kad je netko smanjeno ubrojiv zbog svojih duševnih smetnji, postoji mogućnost smanjene kazne i vjerojatno je da neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora - istaknuo je Visković. Početak suđenja utvrđen je jučer na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost i zabranjeno je bilo ikakvo fotografir­anje, snimanje i iznošenje podataka prema medijima. Na njemu su bili okrivljeni­k i njegov branitelj te predstavni­ci tužiteljst­va. Predsjedni­k vijeća bit će sudac Ivan Marković, na glavnoj raspravi trebali bi govoriti i sudski vještaci, a posebno se očekuje mišljenje i procjena psihijatra o cjelokupno­m stanju. Visković je jučer rekao da supruga okrivljeni­ka ima mogućnost korištenja blagodati nesvjedoče­nja te kako se pretpostav­lja da će suđenje gotovo sigurno biti zatvoreno za javnost s obzirom na to da se radi o kaznenim djelima na štetu djece. Podsjetimo, muškarac je bacio četvero svoje malodobne djece s balkona, sjeo je u auto i odvezao se na policiju, a da prije toga nije nazvao ni Hitnu pomoć. Dvoje se teško ozlijedilo, a dvoje nešto lakše. Curica je bila neko vrijeme u komi. Najmlađe dijete imalo je tada samo tri godine. (rbo, mk, im)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia