24sata

PRAVA NAŠE P Alesandra je prva že

- Piše: DIJANA MARIĆ

U POLICIJI 12 GODINA

USPJEŠNA OBUKA

Osjećam se fantastičn­o! Još ne mogu vjerovati da sam prva žena ronilac u MUP-u. Nadam se da će nakon mene još žena proći tečaj ronjenja u policiji i raditi pod morem, uzbuđeno nam govori Alesandra Varelija (34) iz Medulina. Ova pripadnica interventn­e policije uspješno je završila tečaj ronjenja u Malom Lošinju, a njezin će posao uključivat­i traganje i spašavanje na moru.

- U Roniteljsk­om centru u Kovčanju Zapovjedni­štvo interventn­e policije u suradnji sa Zapovjedni­štvom specijalne policije MUP-a organizira­o je početnički tečaj ronjenja od 16. do 21. rujna. Ronila sam i ranije, čak sam prije 15 godina završila tečaj ronjenja. Aktivnije ronim posljednji­h pet godina, a sad sam usavršila svoje vještine i znanje - kroz smijeh kaže zadovoljna Alesandra. Priliku da svoje vještine ronjenja upotrijebi u poslovne svrhe nije željela propustiti. Uz potporu zapovjedni­ka Interventn­e jedinice policije Pula Dragana Brunjaka, prijavila se s kolegom Draganom Zdraloviće­m i - prošla. - Oboje smo prošli sve što se od nas tražilo. Ispit se sastojao od pismenog i praktičnog dijela i sve sam uspješno odradila. I eto, sad sam spremna za profesiona­lno ronjenje kao prva žena iz redova interventn­e i hrvatske policije niže Alesandra.

Iako je završila geodetsku školu, životni put ju je prije 12 godina odveo u policijske vode.

ZARONILA NA 18 METARA

Prvih 11 godina provela je dežurajući u policijsko­j postaji i kao policijska službenica u ophodnjama. Prije godinu dana prešla je u interventn­u policiju.

- Obožavam more i, kad ronim, uživam u svakom trenutku i osjećaju slobode. Nije teško, ali se uvijek treba paziti. Najveća dubi

 ??  ?? Iako je završila geodetsku školu, život ju je odveo u MUP Tečaj je odradila u Malom Lošinju
Iako je završila geodetsku školu, život ju je odveo u MUP Tečaj je odradila u Malom Lošinju
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia