24sata

SIRENA OLICIJE na ronilac u MUP-u

-

U DUBINE

na na kojoj sam do sada ronila je 18 metara. Ništa nije teško ako se dovoljno trudiš i ako to doista želiš - kaže Alesandra. Dodaje da je svaka grana policije zahtjevna na svoj način, kako u prometnom tako i u interventn­om odjelu.

I DJECA VOLE RONJENJE

- Posao me ispunjava i doista ne znam što bih drugo radila da nisam policajka. Tu sam već 12 godina i ne bih ga nikad mijenjala. Čak je jedno od moje djece već razvilo ljubav prema ronjenju. Tko zna, možda u njemu i čuči potencijal, ali ronjenje s bocama za dijete je ipak još prerano - kaže Alesandra, koja je na svoju obitelj silno ponosna. Štoviše, kaže da joj je upravo obitelj najveća potpora i ne zna kako bi radila to što radi da oni ne stoje iza nje.

- Moj Vladimir je moj suprug i oslonac, velika potpora u svemu. Uvijek ima razumijeva­nja za moj posao. Tu su i moja djeca od sedam i 10 godina te suprugovi i moji roditelji, koji uskaču kada god nam treba hvali Alesandra svoju obitelj. I pored svih poslovnih obveza i majčinstva, Alesandra pronađe vremena za ples.

- Eto, to je još jedna moja ljubav. Bavim se modernim plesom u plesnom studiju Pirueta. Ples me opušta i puni dodatnom energijom - otkrila nam je. Ronjenje je jedna od najsloženi­jih aktivnosti u opisu poslova interventn­e policije, u kojoj od sada sudjeluju i žene.

POLICAJKE, SLIJEDITE ME

Alesandra je probila led i pokazala da nema nikakvih prepreka za žene u policiji. Osim što je posao ronioca ispunjava, može usavršavat­i nove vještine te napredovat­i. - Hvala svim mojim kolegama. Nadam se da će vrlo brzo još žena proći tečaj za ronjenje u policiji i raditi pod morem - poručila je Alesandra na rastanku.

 ??  ?? U ronjenju od sada sudjeluju i žene
U ronjenju od sada sudjeluju i žene

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia