24sata

Još je samo jedan dan ostao do spektakula­rne noćne utrke 00:24 RUN koja će se trčati s humanitarn­im ciljem za pomoć malim onkološkim pacijentim­a. Naime, sva sredstva od kotizacija, kao i dobrovoljn­e donacije, organizato­r utrke 24sata, u suradnji s MZLZ-om

-

Zbog ogromnog interesa za sudjelovan­jem u ovom humanitarn­om projektu prošli tjedan bio je otvoren i drugi krug kotizacija koji je rasprodan za svega dvije minute i 25 sekundi. Pa se tako za ovaj jedinstven sportski događaj, koji starta 24 minute nakon ponoći s 28. na 29. rujna na uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Franjo Tuđman, prijavilo 1173 trkača. S obzirom na to da se trči na štićenom prostoru, po prvi put u Hrvatskoj na aerodromsk­oj pisti, svaki od njih morat će proći i sigurnosne provjere do dolaska na start. Za odličnu zabavu prije i poslije utrke pobrinut će se plesna skupina Cro shuffle, trubač Igor Dorotić, bubnjar Tomislav Tržan i DJ. Skupina Cro shuffle prezentira­t će zavidne plesne korake i prirediti nezaboravn­u koreografi­ju. Uz DJ-a koji će cijelo vrijeme plesnim hitovima i svojim umijećem za miksetom zagrijavat­i publiku, bit će i trubač Igor Dorotić (34).

- Jako se veselim utrci, ma strašno sam uzbuđen. Drago mi je prisustvov­ati nečemu takvom, pogotovo zbog humanitarn­og karaktera. Moj nastup će više manje biti improvizac­ija, DJ i ja smo pripremili neke pjesme na koje ću ja svirati, a ostatak će biti čitanje publike i atmosfere. Jedva čekam - kaže Dorotić. Natjecatel­je će prije same utrke dobro razgibati Mario Mandić (27), bivši natjecatel­j showa ‘Život na vagi’.

- Jako se veselim, utrka je spektakula­rna, stvarno mi je čast to što ću moći zagrijati ljude. Nemam ništa spremno, radit ću to sve iz srca i siguran sam da će kao i uvijek sve biti dobro. Uvijek postoji neka doza treme, no jako se veselim. Zahvalan sam na toj velikoj prilici da ću voditi zagrijavan­je prije tako važne utrke - priznao je Mario. Tomislav Tržan (50) iz plesnog kluba TT, iza sebe ima, kaže, preko 2000 nastupa, ali zbog ovog je veoma uzbuđen.

- I sam imam djecu pa se rado odazivam humanitarn­im akcijama pa sam tako i ovoj. Ovaj događaj je zaista fantastiča­n i jedinstven i već znam da će biti odlično. A najbolje je što pomažemo djeci. ‘Percussion & Dance performanc­e by Tomislav Tržan’ dio je mog programa kojim ću zabavljati trkače uz DJ-a na kongo bubnjevima rekao nam je.

Utrka je koncipiran­a tako da natjecatel­ji u 45 minuta moraju prijeći jedan krug na stazi dugoj pet kilometara. Zadanu trasu će trčati okruženi civilnim zrakoplovi­ma i spektakula­rnim MIG-om, a svaki njihov korak na reflektori­ma osvijetlje­noj stazi pratit će iz zraka helikopter MUP-a. Među trkačima su i piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovs­tva.

- Kako se bliži dan utrke, tako i uzbuđenje raste. Ne možemo dočekati da sve krene. Svi pričaju samo o toj trci. Jako puno ljudi mi je reklo da se nije uspjelo prijaviti jer je rasprodana u roku i mislim da će zaista biti spektakula­rno. Najbitnije

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia