24sata

OPET SAM SLOMIO ISTU DRŽI SE, TOMISLAVE NOGU, ALI VRATIT ĆU SE!

STALNO ME BOLI Varaždinov nogometaš Turčin slomio je nogu nakon duela s Gorupcem iz Rudeša, koji kaže: ‘Potresen sam. Ozlijedio sam kolegu, baš mi je žao’...

- Pišu: I. TOMAŠKOVIĆ, M. GALIĆ

Ujutro nisam ništa osjećao jer je anestezija još djelovala. Sad je to tupi bol. Također, na antibiotic­ima sam zbog moguće infekcije jer je pukla koža na donjem dijelu noge, priča nam Tomislav Turčin (22).

Ozljede su ružna strana sporta, a nogometaš Varaždina doživio je ružnu ozljedu u 48. minuti utakmice šesnaestin­e finala Kupa protiv Rudeša (4-2). Turčin je leđima primio loptu, htio je izbaciti Tonija Gorupca, ali je suparnički bek faulirao varaždinsk­og veznjaka. S tribina se vidjelo da je ozljeda teže prirode i u teren su ušla vozila Hitne pomoći te odvezla Turčina u varaždinsk­u bolnicu. Pukli su mu fibula i ligament u gležnju. Druga mu je to teška ozljeda u 13 mjeseci.

- Prvo sam osjetio bol, a onda ništa, i vidio da mi noga sama ide lijevo pa desno - priča nam Turčin dan nakon teške ozljede. Operacija je trajala sat i pol. - Srećom da nije bio dvostruki prijelom kostiju. Onda bih imao vijke i fiksator kroz dvije kosti. Rekao mi je liječnik da mnogo toga ovisi o prvom tjednu oporavka – priča nam Turčin, koji je još ošamućen od posljedica anestezije.

Gorupec, koji ga je faulirao, odmah se nakon susreta raspitivao o Turčinovu zdravstven­om stanju. Bio je potresen, tresao se od šoka. U varaždinsk­oj bolnici operirali su ga dr. Denis Grgurović i dr. Siniša Fučkar. Zanimljivo je da je baš Fučkar predsjedni­k gradskog rivala, Nogometnog­a kluba Varteks, koji su 2011. godine osnovali navijači. Štoviše, nikom od igrača Rudeša ni Varaždina nije bilo previše do nogometa nakon te scene, a i dan nakon susreta u Rudešovoj svlačionic­i atmosfera je bila loša, igrači utučeni. Gorupec nije ni bio na jutarnjem treningu. - Pokušao sam ga dobiti, ali nisam uspio jer su mi rekli da mu dan nakon operacije treba mir - priča nam Gorupec drhtava glasa.

- Nije mi svejedno ozlijediti kolegu, pa i ja sam godinu dana pauzirao jer sam ozlijedio kvadriceps, znam kako je to nastavio je potreseno. Turčin je igrač Rijeke koji je na posudbi u Varaždinu, a podršku su mu dali mnogi, pa i njegov bivši klub Široki Brijeg. Upravo igrajući za Široki protiv Čelika, Tomislav se početkom kolovoza 2018., prije 13 mjeseci, prvi put teško ozlijedio.

- Tad je također pukla fibula. Ozljede su sastavni dio sporta i već sam jednom sve to prolazio. Barem sad znam što sve moram proći, odnosno znam što me čeka u procesu rehabilita­cije – rekao je pozitivni Turčin, kojeg su u vrijeme dok smo razgovaral­i posjetili nogometaši Varaždina Marko Stolnik i Karlo Sambolec. - Hvala svima na podršci. To mi mnogo znači. Svojem Varaždinu želim svu sreću u nastavku sezone, a što se mene tiče - bit će kako bude. Vjerujem da ću se za pola godine vratiti na nogometne travnjake još bolji i jači.

 ??  ?? NEĆU SE PREDATI I prije 13 mjeseci prošao sam tešku ozljedu, barem znam što me čeka
NEĆU SE PREDATI I prije 13 mjeseci prošao sam tešku ozljedu, barem znam što me čeka
 ??  ??
 ??  ?? MJESECI PAUZE Fibula je manja potkoljeni­čna kost, na vanjskoj je strani, dok je tibija nosiva, na unutrašnjo­j. LIGAMENT GLEŽNJA Sama kost brže zacijeli nego zglob i ligament, pa Turčin više mjeseci neće moći igrati nogomet.
MJESECI PAUZE Fibula je manja potkoljeni­čna kost, na vanjskoj je strani, dok je tibija nosiva, na unutrašnjo­j. LIGAMENT GLEŽNJA Sama kost brže zacijeli nego zglob i ligament, pa Turčin više mjeseci neće moći igrati nogomet.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia