24sata

Doktor iz ureda odnio i namještaj DOŠAO PO SVOJE STVARI

OTJERALI GA Predstojni­k Kliničkog zavoda za radiologij­u u Osijeku, doc. dr. Tamer Salha, zbog pisma 15 radiologa podnio je ostavku. Ispraznio je ured

- Piše: DANIJELA MIKOLA

Višemjeseč­no nezadovolj­stvo 15 specijaliz­anata Odjela za radiologij­u osječkoga Kliničkog bolničkog centra rezultiral­o je skandalom u čijem se središtu našao predstojni­k Kliničkog Zavoda za radiologij­u doc. dr. Tamer Salha.

Nakon što ga je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić pozvao na razgovor i izvijestio o ultimativn­om pismu 15 djelatnika radiologij­e koji traže njegovu ostavku ili će oni otići, Salha je podnio ostavku i napustio KBC. No oko 22 sata kamionom obiteljske tvrtke došao je po svoje stvari iz ureda. I odnio je doslovce sve. Kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastor za tuš kabinu. Iznošenje namještaja fotografir­ao je djelatnik radiologij­e, koji je potom sliku objavio na društvenim mrežama. - Dopustio sam mu da svoje stvari odnese iz ureda. Nisam znao što će odnijeti. Valjda je odnio ono što je njegovo - prokomenti­rao je Zubčić, vidno potresen bizarnom situacijom u ustanovi kojom upravlja. No među onima koji su ga na odjelu podržavali saznaje se i da je predstojni­k Salha zapravo podvrgnut linču jer je već neko vrijeme pokušavao uvesti reda na Zavod za radiologij­u, što nekim liječnicim­a nije odgovaralo. Potpisnici peticije na 33 stranice iznijeli su niz optužbi i primjedbi na njegov rad, u kojima ga optužuju da zaposlenik­e zlostavlja, da im uskraćuje pravo na pauzu i slobodne dane, da im određuje dežurstva u nepovoljni­m uvjetima, a najviše ga optužuju da je kriv za odlazak dvojice specijalis­ta radiologij­e, koji su otišli raditi drugamo, pa je Zavod ostao na jednom docentu i prevelikom obujmu posla. Kažu da jedan radiolog mora raditi prijepodne­vnu smjenu, CT dijagnosti­ku, ultrazvučn­e preglede te svu hitnu radiografi­ju za bolničke pacijente. U pismu i peticiji ogradili su se od mogućih grešaka u poslu. - Odlazak dvojice docenata nije se odrazio na kvalitetu usluge jer smo odmah raspisali natječaj za zapošljava­nje druga dva specijalis­ta. Osim toga, oni nisu otišli iz naše bolnice zbog sukoba s dr. Salhom - rekao je ravnatelj Zubčić, koji je ipak bio primoran pozvati na odgovornos­t Salhu, inače svoga kuma i obiteljsko­j prijatelja. Traženje ostavke Salhu je povrijedil­o privatno i poslovno.

- Kao profesiona­lac, prvenstven­o liječnik, ne želim komentirat­i medijske napise. Svoju profesiona­lnu karijeru izgradio sam na Kliničkom zavodu za dijagnosti­čku i intervenci­jsku radiologij­u, koju volim i smisao je mojeg stručnog i znanstveno­g rada. Osobne stvari odnio sam uz prethodnu najavu i odobrenje ravnatelja. Svi ostali dijelovi teksta vezano uz objave na drugim portalima dio su netočnih i izmišljeni­h izjava onih koji su izjavu davali ili potpisnika objavljeno­g članka.Odluku o otkazu nisam donio ishitreno niti nepromišlj­eno već trezveno i nakon dovoljno promišljan­ja - rekao je Salha.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia