24sata

Mlakiću nagrada za roman: Obožavam ZF!

ROVINJ Knjiga ‘Skica u ledu’ nastajala je petnaestak godina, a autor je radnje tri romana spojio u jednu te ga začinio krimi intrigama

- Piše: DIANA MARIĆ

Rovinj je šesti put zaredom domaćin književne manifestac­ije Dani Mirka Kovača, koji su započeli u četvrtak u rovinjskom Multimedij­alnom centru, dok je za subotu predviđena dodjela nagrada “Mirko Kovač” za 2018.

Na svečanosti otvorenja razgovaral­i su s Josipom Mlakićem, autorom romana “Skica u ledu”, za koji je osvojio nagradu “Mirko Kovač” u kategoriji najbolji roman.

- Roman je izašao prije nepunu godinu dana i radi se o vremenskom

PRIZNANJE ZA RAD

razdoblju od pedesetak godina, uključujuć­i desetak godina prije rata, rat i poraće. Roman je fikcija, a riječ je o izgubljeno­m zavičaju - rekao je autor i dobitnik nagrade Josip Mlakić. Mlakić je napisao 14 romana, nekoliko zbirki priča te jednu zbirku poefilmom. zije, a bavi se i - Ova napoticaj i je Mirko pisac, osobZasigu­rno grada je veliki vjetar u leđa jer Kovač bio veliki kojeg sam i no upoznao. će biti vrijedna uspomena i podsjetnik da i dalje nastavim s radom. Prvu knjigu objavio sam 1997. godine - rekao je Mlakić, jedan od najprodukt­ivnijih autora štokavskog područja. Moderator večeri Seid Serdarević istaknuo je kako se ove godine na Danima Mirka Kovača nastavljaj­u ideje skupa koji otvara pitanja te nastavlja tamo gdje je Mirko Kovač stao.

- Roman Skica u ledu nastajao je petnaestak godina. Ostavljao sam ga i napuštao kroz godine, a u njemu su zapravo tri romana koji na kraju prerastaju u jedan. Sva tri romana su usko povezana junacima i temama. Inače, volim kriminalis­tičke romane ali i ZF. Volim miješanje žanrova - rekao je Mlakić pred

okupljenom publikom.

 ??  ?? Mlakić je napisao 14 romana, nekoliko zbirki priča te zbirku poezije
Mlakić je napisao 14 romana, nekoliko zbirki priča te zbirku poezije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia