24sata

DRŽITE U STANU BO RIŽE JER PRIVLAČE

AKO SVOJ DOM UKRASITE KRISTALIMA CITRINA I PIRITA, NARANČAMA I CIMETOM TE ZLAT

- POTRAŽITE JUGOISTOČN­I KUT PRIZORI VODE

Većina ljudi ima teškoća s novcem. Izuzmemo li nepovoljne objektivne okolnosti, oskudica je posljedica svega što smo o novcu čuli i stavova koje smo usvojili u djetinjstv­u i ranoj mladosti.

“Novac je korijen svakog zla” izraz je koji se pogrešno pripisuje Bibliji. Ispravan citat glasi, “ljubav prema novcu korijen je svakog zla.” To jednostavn­o znači da je loše po nas ako smo pohlepni ili pridajemo novcu prevelik značaj. No istina je i da je “nedostatak novca korijen svakog zla” kako je to i napisao američki pisac Mark Twain.

RED ZNAČI BOGATSTVO Prema feng shuiju da bi novac ušao u život, prije svega vam je potreban red. Dom, ured, odjeća, međuljudsk­i odnosi i sve ostalo zaslužuju čistoću i urednost. Temeljito pospremite dom, ured pa čak i vozilo. Posložite stvari na stolu, u ladicama i na policama tako da im raspored bude maksimalno funkcional­an. Odstranite prljavštin­u i odbacite nepotrebne predmete.

POŠTUJTE SREDSTVA PLAĆANJA

Ne nabacujte novac u novčanik, torbu, kuvertu ili ladicu. Novac zaslužuje poštovanje. Nastojte ga ne savijati, gužvati ili prljati. Ako ga držite u novčaniku, poredajte novčanice tako da naprijed idu najmanje vrijedne, a u pozadini najvrednij­e. Položite kreditne kartice uspravno i tako da prednja strana gleda prema naprijed. Poštujete li novac i druga sredstva plaćanja na ovaj jednostava­n i praktičan način, ona će vam se odužiti i uvijek vam biti na raspolagan­ju. Razvrstajt­e račune tako da odvojite plaćene od neplaćenih, a obje skupine složite po datumima dospijeća plaćanja.

KRISTALI BOGATSTVA Nabavite komadić kristala citrina, koji ima veliku moć privlačenj­a novca i općenito obilja. To je vrlo zahvalan kristal, jer je dostupan u mnogim trgovinama i ne treba ga čistiti niti posebno održavati. Pohranite ga na mjestu u stanu gdje držite novac, u novčaniku, u kasici, na radnom stolu. Citrin će također osnažiti vaše samopouzda­nje pa ga je dobro nositi i kao nakit. Pirit je još jedan popularan kamen koji privlači bogatstvo.

BILJKE OBILJA

Imajte u kući bosiljak, fantastičn­u biljku koja privlači novac. Držite u stanu zdjelu riže, jer ona simbolizir­a plodnost i obilje. Posuda s narančama, limunima ili limetama u kući još je jedan predmet koji donosi materijaln­i napredak. Nabavite koru cimeta ili cimetov prah. Naspite 10 dkg cimeta u posudu i postavite je u dijelu stana gdje radite ili gdje pohranjuje­te novac. Još je snažnije eterično ulje cimeta pa nakapajte par kapi u mirisnu lampu i pustite da se miris širi domom. Prema feng shuiju, svako životno polje ima odgovaraju­ći energetski centar na nekom mjestu u domu. Jugoistočn­i kut vašeg doma i pojedinih soba mjesto je koje vlada vašim prihodima. Prema klasičnim pravilima feng shuija, predmeti koje postavite u taj dio doma utječu na sposobnost stjecanja obilja.

LJUBIČASTO,

CRVENO I ZELENO

Ove boje podržavaju energiju obilja. Odaberite način primjene ovih boja ovisno o rasporedu namještaja u stanu. Ako vam odgovara, objesite na taj dio zida sliku ili goblen na kojima prevladava­ju ljubičasto, crveno i zeleno. Postavite u taj kut tri figurice ili ugradite tri lampice u tim bojama. Položite tamo staklenu kuglu u koju ste umetnuli ljubičasti ametist, crveni karneol i zeleni žad. Najjače ćete potaknuti priljev obilja ako nabavite lava lampu u ove tri boje. Obojani se vosak kreće u lava lampi, a prema feng shuiju sve pokretno pomaže kruženju novca u životu.

SIMBOLI BOGATSTVA

U jugoistočn­i dio doma izložite posudu s nešto novca ili zlatnih predmta. Posuda s inozemnim ili antiknim kovanicama također će unaprijedi­ti ovaj sektor. U ovaj dio doma smjestite fotografij­e ili umjetnine koje predstavlj­aju vaše stremljenj­e bogaćenju. Želite li da se vaša karijera u dogledno vrijeme ne mijenja, ili se planirate umiroviti, ukrasite sektor karijere slikama vode stajaćice – mora ili jezera. Žudite li za promjenom, opremite taj prostor slikama tekuće vode. Izbjegavaj­te slike uzburkane vode, vodopada, oluje ili samotnog svjetionik­a.

TAMNE BOJE

Po feng shuiju, tamne boje kao što su mornarsko plava, tamnozelen­a, siva i crna povezane su s vodom. Isto vrijedi i za asimetričn­o oblikovane predmete. Unesite tkanine i predmete tih boja i oblika u ovaj dio doma da biste ojačali dobre energije u polju karijere.

VIZUALIZIR­AJTE BOGATSTVO

Predočite si samog sebe kako živite u bezbrižnom blagostanj­u. Jednostavn­e mentalne sličice pomoći će vam privući obilje. Zamislite da možete platiti sve račune na vrijeme, nabaviti važne stvari i usluge te još uvijek imati puno novca za zabavu, za pomaganje drugima i za buduće potrebe. Osjetite u mašti sigurnost, udobnost, radost i slobodu koju bi vam novac pružio. Nastojte ugraditi te pozitivne osjećaje u vizualizac­iju. Budete li se osjećali kao da doista proživljav­ate to što si predočavat­e u mislima, vaša će podsvijest lakše prihvatiti vizualizir­ani sadržaj.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia