24sata

IZAŠAO SAM RANIJE IZ ZATVORA, RAJKO EKSKLUZIVN­O ALI NISAM DOMA...

OPORAVLJA SE Prijatelj Nenad Ninčević tvrdi kako je Dujmić nakon izlaska iz istražnog zatvora otišao na liječenje

- Pišu: T. PACEK, L. PTIČAR, H. TKALČEVIĆ

Nisam doma, rekao nam je Rajko Dujmić (65). Skladatelj nam se ekskluzivn­o javio nakon izlaska iz istražnog zatvora. Kaže da nam ne može davati detaljnije izjave dok se sudski proces ne okonča.

Njegov prijatelj Nenad Ninčević (58), kaže da je skladatelj u bolnici.

- Rajko me nazvao čim je izašao iz Remetinca i nakon mnogo godina zvučao je suvislo i normalno. Samoinicij­ativno je otišao u bolnicu na liječenje. Nikad nije bio tako čvrst, odlučan u želji da se makne od svega - kaže nam Ninčević. Dujmić mu se povjerio da je u Remetincu imao i više nego dovoljno vremena za razmišljan­je o sebi i svemu pogrešnome što je radio ljudima oko sebe. - Komentiral­i smo kako je svako zlo za neko dobro, tako i ova njegova priča. Uistinu vjerujem da će uspjeti i brzo se vratiti k sebi, glazbi, prijatelji­ma i obitelji - uvjeren je Ninčević. Splićanin je dodao da je Rajko u zatvorskoj bolnici u Svetošimun­skoj izliječio duh i psihički je, smatra, znatno bolje nego prethodnih mjeseci, a sad želi dovesti tijelo u red. U zatvorskoj bolnici Rajka je osoblje voljelo jer je slušao liječničke upute. Nije se nametao niti je tražio poseban tretman. Bio je u peterokrev­etnoj sobi s drugim pacijentim­a. Mogao je gledati televiziju. Općinsko državno odvjetništ­vo u Zagrebu podnijelo je 1. kolovoza optužnicu kojom traži za Rajka kaznu zatvora zbog kaznenog djela prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede supruzi Snježani. Glazbeniku je određen istražni zatvor od mjesec dana, koji je potom i produžen. Dujmićeva odvjetnica Sandra Hančić 20. rujna podnijela je prijedlog za ukidanje pritvora. Odlukom Optužnog vijeća Rajka su pustili.

- Ne mogu vam reći ništa. Rajko mi je zabranio da dajem izjave

- kaže nam Hančić. Općinsko državno odvjetništ­vo Zagreb 26. rujna žalilo se na to rješenje i, bude li optužnica potvrđena, spis ide sucu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia