24sata

‘BAHREINSKI PRINC HTIO JE DA GA BAS JA VJENCAM’

RAZNJEŽENI UNGAR Princu Mohammedu i Ivani vodio je svečani čin pa mu je sve izgledalo vrlo romantično i glamurozno, kao na filmu

- Piše: TATJANA PACEK

Bio sam ‘master of ceremony’ na vjenčanju bahreinsko­g princa Mohammeda i njegove voljene Ivane. Dvodnevna fešta bila je glamurozna, filmska, rekao nam je Miro Ungar (82). Pjevač je, među ostalim dužnostima na vjenčanju, bio matičar. Na engleskom jeziku 20 minuta postavljao im je pitanja, slušao odgovore i, naglasio je, jako se pritom raznježio. - Muslimansk­a vjenčanja puno su romantični­ja, sam čin je verbalno bogatiji, emotivniji od našeg - rekao nam je Miro.

Pjevač je naglasio kako se par već vjenčao, a opatijski spektakl bio je za njezinu obitelj i prijatelje. Privatnim zrakoplovi­ma s istoka je došlo 200 uzvanika, a bilo je 70-ak Hrvata. Svirao je Dov Amiel Orchestra, bend koji je zabavljao uzvanike na vjenčanju Amal i Georgea Clooneya. Miro se kao domaćin brinuo o svemu, od dočekivanj­a gostiju do konačnog rezanja torte. Nije se smjelo fotografir­ati, pa mu je osobni fotograf para ustupio nekoliko fotografij­a. Inače se sve snimalo filmskom kamerom. Ungara kao “mastera of ceremony” su odabrali na preporuku. Organizato­rica koncerta Toma Jonesa u Zagrebu vidjela ga je u njegovu cabaret klubu Kontesa i odmah zaključila da ima “pedigre” za vođenje svjetskog vjenčanja.

- Kad su izašli na prvi ples, pjevao sam im ‘Noćas si lijepa, ljubavi’. Jako sam se raznježio jer prije 50 godina na tom istome mjestu, u opatijskom hotelu Kvarner, za tu sam pjesmu dobio drugu nagradu publike na Opatijskom festivalu - kaže Miro, koji je dan kasnije sa suprugom Sarom (40) uživao u Novigradu. Već danas juri Zagrebom jer ima pune ruke posla. Već u petak, naime, umjesto kao dosad subotom, počinje program Broadway showa u njegovu jazz i cabaret klubu Kontesa.

 ??  ?? Miro je mladencima za prvi ples pjevao svoj hit ‘Noćas si lijepa, ljubavi’
Miro je mladencima za prvi ples pjevao svoj hit ‘Noćas si lijepa, ljubavi’
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia