24sata

PLAVI NA NAJBOLJI STADION VELEBNI CITYJEV DOM SVIJETA

AJME, MAJKO Dinamo u utorak gostuje u areni kojoj Uefa brani ime, čija je izgradnja koštala 200 mil. eura i - svemirski je brod

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Dom Manchester Cityja dosad je ugostio i ragbi utakmice, boksačke mečeve, koncerte u mjesecima kad nema nogometnih utakmica. Gdje su bili Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Bruce Springstee­n, Robbie Williams, U2..., u utorak će gostovati Dinamo.

Etihad za nogometne utakmice ima kapacitet od 55.097 sjedećih mjesta i peti je stadion po veličini u Premiershi­pu. U ovom je trenutku Etihad, prema nekim istraživan­jima, najbolji stadion na svijetu! I ne smije se tako zvati!? Naime, Uefa brani sponzorska imena stadiona, pa se u najavi utakmice službeno piše Gradski stadion. Odnosno, City of Manchester Stadium. Njegova gradnja stajala je nešto manje od 200 milijuna eura. Zove se Etihad iz sponzorski­h razloga, od ljeta 2011. godine, nakon potpisivan­ja 10-godišnjeg ugovora sa zrakoplovn­om kompanijom iz Abu Dhabija. Taj ugovor, koji je već sponzor na dresovima Cityja, “građanima” će donijeti oko 110 milijuna eura do 2021. godine. Dinamo i njegovi navijači gostovat će, dakle, u velebnom domu engleskog prvaka. Iz centra Manchester­a do stadiona imate samo 15-ak minuta, tako da navijači hrvatskog prvaka ne moraju žuriti na stadion. Dinamo je dobio 2700 ulaznica za ovu utakmicu, prodano ih je oko 1500 i jasno je kako će “modri” imati vrlo dobru podršku na Etihadu. Prva dva kata sigurno će biti popunjena, a i na trećem bi moglo biti Dinamovih navijača. Zagrepčani u Manchester putuju danas ujutro, a povratak je odmah nakon utakmice. U ponedjelja­k navečer na Old Traffordu veliki derbi Premiershi­pa igraju Manchester United i Arsenal. Ta je utakmica ovih dana u Manchester­u u centru pažnje, ni Pep Guardiola nakon Evertona nije previše pažnje dao idućoj utakmici u Ligi prvaka. Naravno, oni smatraju kako će imati lagan posao u utorak. Koeficijen­t na pobjedu Man. Cityja je 1,10, a na pobjedu Dinama čak 30. Tečaj na više od tri gola je 1,55.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia