24sata

MOJ BRACO I JA DO TAEKWONDO OBITELJ EUROPSKOG TRONA

POČELI S PET GODINA Matija (17) i Nika (14) Črep osvojili su sve u Hrvatskoj. ‘Tukli smo se i međusobno, ali više kao dio treninga nego kao dio svađe’

- Piše: NINA MIDŽOR

U moru talentiran­ih hrvatskih sportaša dvoje putnika za Europsko prvenstvo u taekwondou dolazi iz istog doma. Matija (17) i Nika (14) Črep ove su godine osvojili sve što se moglo u Hrvatskoj. Trenutačno se pripremaju za EP u Španjolsko­j, koji je početkom listopada u Marini d’ Or. Brat i sestra članovi su zagrebačko­ga kluba Ion. Nika je aktualna kadetska prvakinja države, Matija je aktualni juniorski, mlađesenio­rski i seniorski prvak Hrvatske. Seniorsko prvenstvo osvojio je sa samo 16,5 godina, a U-21 prvak bio je i lani.

- Ovo mi je zadnja juniorska godina i imam realne

PONOSNI U IONU

šanse nešto napraviti na EP-u - kaže Matija, učenik 3. razreda 1. gimnazije. I on i Nika počeli su trenirati s pet godina, a sad je njihovim stopama krenula i petogodišn­ja seka Klara. - Prvo je počeo Matija, a onda se taekwondo i meni počeo sviđati. Mislim da nisam ni znala za druge sportove - smije se Nika. Ipak, dodaje, bilo je kriza, kad je pomislila odustati. U nekom trenutku privukao ju je suvremeni ples, no ipak je odlučila da su joj udarci draži. I Matija je imao trenutak neodlučnos­ti, kad je cijela ekipa bila na futsalu, ali ljubav prema borilačkim vještinama je i kod njega prevladala.

- Ma stalno sam se tukao doma s tatom kad sam bio mali, pa je bilo logično da me upišu na ovakav neki sport - zaključuje Matija. Nika dodaje kako su se tukli i međusobno, ali ipak više kao dio treninga nego kao rješenje svađe. Sad je toga još i manje. Nije ni Nika više tako mala i bezopasna... Oboje se slažu s tim kako im nikad nije teško odraditi trening, a najgori dio su ozljede. Matiju je slomljeni nos nedavno gotovo stajao odlaska na Europsko prvenstvo U-21. Niki će dobro doći njegovi savjeti i podrška, jer ovo joj je prvi EP. Matija je lani na SP-u izgubio u šesnaestin­i finala, a nastupio je i na kvalifikac­ijama za Olimpijske igre mladih.

 ??  ??
 ??  ?? Matija i Nika Črep s trenerima u svom klubu Ionu
Matija i Nika Črep s trenerima u svom klubu Ionu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia