24sata

Koli ‘iznevjeril­a’ umirovljen­ike

SKRENULA S PUTA Umjesto na Gerontološ­ki tulum na zagrebačko­m Štrosu, Kolinda se vratila u ured ‘brusiti’ objavu kandidatur­e

- Piše: ROMANA BILEŠIĆ

Joj, jesi čula da bu došla i predsjedni­ca? Baš me zanima kak zgleda uživo, ona je baš zgodna ženska, čavrljalo je nekoliko umirovljen­ica jučer oko 10 sati. Stalno su se ogledavale po Strossmaye­rovu trgu čekajući dolazak predsjedni­ce Kolinde Grabar Kitarović.

Iako je bilo najavljeno da će doći i prigodno se obratiti na 16. Gerontološ­kom tulumu, predsjedni­ca nije došla. Nije došao ni zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić, iako je organizato­r tuluma Grad Zagreb. I tako su zagrebački umirovljen­ici, sladeći se keksićima, kavom, čajem i uz bogat kulturno-umjetnički program, od 10 do 12 sati tulumarili sami sa sobom. A predsjedni­ca Grabar Kitarović već je bila na putu za Strossmaye­rov trg. No zbog, kako doznajemo, hitnog i neodgodivo­g sastanka vratila se u ured na Pantovčak.

DANAS OBJAVA KANDIDATUR­E

Iako to nitko nije želio potvrditi, spekulira se da je neodgodiv sastanak bio vezan uz “peglanje” i “brušenje” objave njezine kandidatur­e danas u 12 sati u Matici hrvatskoj. Iako je nekoliko puta isticala da će kandidatur­u objaviti jednog lijepog i sunčanog dana, prema najavama meteorolog­a, njezino će obraćanje i najavu utrke za lov na još jedan mandat na Pantovčaku pratiti munje i gromovi. Predsjedni­čini glavni protukandi­dati Zoran Milanović i Miroslav Škoro svoje su kandidatur­e istaknuli još tijekom ljeta. Kolindu se od tada svako malo ispitivalo kad će napokon i službeno objaviti da ulazi u utrku za predsjedni­cu države. A ona je tek poručivala kako si kao odgovorna predsjedni­ca ne može dopustiti luksuz i mjesecima ranije gubiti vrijeme u kampanji. Sve to vrijeme oko sebe je okupljala ljude koji će voditi njezin stožer u kampanji.

NAJAVA U KNINU

Prvi datum koji se spominjao za službenu objavu njezina ulaska u utrku za drugi mandat trebao je biti nakon proslave Oluje. No u Kninu je tek rekla kako će kao predsjedni­ca na proslavu Oluje u Zvonimirov grad dolaziti i sljedećih pet godina. No Osječko-baranjski župan i voditelj izbornog stožera predsjedni­ce

Ivan Anušić u nedjelju je rekao kako predsjedni­ca ne odugovlači s objavom kandidatur­e.

- Kolinda Grabar Kitarović je u ovom trenutku hrvatska predsjedni­ca i obavlja predsjedni­čke dužnosti. A svi kandidati možda su prerano krenuli u kandidatur­u jer u ovom trenutku nemaju drugo obveze. Onoga trenutka kad se kandidira, manje će se moći posvetiti državnički­m poslovima i obavezama koje sad ima - rekao je u nedjelju Ivan Anušić.

 ??  ?? LOŠA PROGNOZA Govorila je da će kandidatur­u najaviti jednog sunčanog dana. Danas
će biti prolom oblaka
LOŠA PROGNOZA Govorila je da će kandidatur­u najaviti jednog sunčanog dana. Danas će biti prolom oblaka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia