24sata

IZOSTAVILA JE DA IMA I JAHTU

BOGATSTVO Dubravka Šuica prijavila je Europskoj komisiji samo ono što je morala. Njihovi propisi su blaži, pa europski dužnosnici ne moraju detaljno prikazati imovinu

-

CIJENA

1,3 MIL. KUNA

DUŽINA

11,38 METARA

ŠIRINA

3,83 METRA

SNAGA MOTORA

546 KW

Pišu: N. ZAGORAC, I. PANDŽIĆ, E. ASIPI

Uoči jučerašnje­g ispitivanj­a HDZ-ove europarlam­entarke Dubravke Šuice u Europskom parlamentu za funkciju potpredsje­dnice Europske komisije za demokracij­u i demografij­u, mnoga pitanja o njezinoj imovini i dalje su ostala nerazriješ­ena.

Neslužbeno se doznaje da je Šuica nova potpredsje­dnica Europske komisije za demokracij­u i demografij­u. Za nju su bili pučani, socijaldem­okrati, liberali te konzervati­vci, dok su protiv bili zeleni, krajnja desnica i ljevica. Parlament će odluku potvrditi 23.listopad. No, prije saslušanja Šuica je morala Komisiji predati izjavu o financijsk­im interesima, u kojoj je šturo nabrojila imovinu, no u njoj nije prijavila 12-metarsku jahtu Dubica, čija se sadašnja vrijednost procjenjuj­e na više od 1,3 mil. kuna. Naime, prema pravilima EU, Šuica je morala prijaviti nekretnine u svom i suprugovu vlasništvu, ali ne i ostalu imovinu koja glasi na supruga. Osim ako ne postoji sumnja u potencijal­ni sukob interesa. Kako je vidljivo u registru plovila, u kojem se jahta vodi kao brodica, Dubica glasi na supruga Stijepu. Iako je u principu nije trebala prijaviti Komisiji, jahta je godinama u njihovu vlasništvu, a njezina stara imovinska kartica više nije javna. Našem Povjerenst­vu za odlučivanj­e o sukobu interesa nije dala dozvolu za objavljiva­nje. Osim toga, nije prijavila ni stan od 91,36 kvadrata na križanju Branimirov­e i Ulice Ljudevita Posavskog u Zagrebu. Budući da ne glasi ni na nju ni na supruga nego na kćer, ni njega nije trebala navesti. No činjenica jest da je stan kupljen 2011. za minimalno 205.000 eura, dok je kćer Mirta bila studentica. U novom broju tjednika Express, koji je od danas na kioscima, pročitajte sve detalje o Šuičinoj imovini, zašto su je istražival­i Uskok i Porezna uprava te kako ju je Ustavni sud naposljetk­u spasio od plaćanja poreza.

 ??  ?? PLOVI MOREM Šuica je jahtu kupila dok je bila gradonačel­nica Dubrovnika
PLOVI MOREM Šuica je jahtu kupila dok je bila gradonačel­nica Dubrovnika
 ??  ?? U registru plovila vodi se kao brodica, može primiti 12 putnika
U registru plovila vodi se kao brodica, može primiti 12 putnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia