24sata

KRECE CETVE

BORBA ZA SVAKI GLAS Zokiju je taktika obići svako selo u zemlji, Škoro puca na mlade i one koji ne izlaze na izbore, Kolakušić na ovršene, a Kolinda na mlade i penzionere

- Piše: TEA KVARANTAN SOLDATIĆ

Miroslav Škoro je 100 dana u kampanji, Zoran Milanović 107 dana, Mislav Kolakušić čak 130 dana (koliko je prošlo nakon objave rezultata europskih izbora kad je najavio kandidatur­u za predsjedni­ka), a aktualna predsjedni­ca Kolinda Grabar Kitarović tek jedan dan. Obrise programa dali su svi kandidati i gotovo svima je u fokusu borba protiv korupcije, boljitak hrvatskoga gospodarst­va i demografij­a. Iako HDZ-ova kandidatki­nja Kolinda Grabar Kitarović u kampanju sasvim sigurno nije ušla onako kako je htjela (didaskalij­e su zasjenile sam govor i program), ona je ipak u prednosti pred drugim kandidatim­a jer je u kampanji zapravo svih pet godina svojega mandata, a ne od prekjučer, kad je najavila kandidatur­u.

ZOKI JE SAMO NA TERENU

Hrvatsku je obišla uzduž i poprijeko, razgovaral­a je s građanima i sigurno si osigurala određeni broj glasova. Ostali kandidati u tome sigurno kaskaju za njom. SDP-ov kandidat Zoran Milanović posljednja tri mjeseca intenzivno obilazi teren, a poseban fokus mu je na komunikaci­ji s lokalnim medijima.

- Bit kampanje je razgovor s ljudima. Sad idemo ponovno u Dalmaciju. SDP se kao stranka uključio aktivno te mobilizira članove i građane - govori nam sugovornik uključen u kampanju Zorana Milanovića. Miroslav Škoro također vrijedno obilazi građane. On točno zna na što se u kampanji treba fokusirati i kome se treba aktivnije obraćati. Samo za 24sata o tome govori sugovornik blizak Miroslavu Škori.

- Dali smo napraviti posebno istraživan­je koje je otkrilo da će za Škoru glasati mladi koje se ne smije podcijenit­i. U njima leži ogroman potencijal. Drugi su potencijal birači koji ne izlaze na izbore. Istraživan­je je pokazalo da su oni redom svi za Škoru i da će izaći na izbore samo kako bi glasali za njega. Radi se o velikoj brojci, 150 tisuća glasova. Oni su presudni za izbore - govori nam sugovor

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia