24sata

POBIJEDIO SAM UJAKA Dinamovac Gjira igrao protiv nećaka: Obitelj je htjela remi

PODBADANJA Ivan Laća (16) igra za Šibenik, a njegov ujak Marko Gjira (20) za Dinamo: Baš je bilo čudno igrati protiv njega

- Piše: MATO GALIĆ

Ma svaki dan se čujemo. Jedino tih 90 minuta obiteljsku smo ljubav ostavili po strani, rekao nam je Dinamov nogometaš Marko Gjira (20) nakon nesvakidaš­nje utakmice.

U srazu Dinama 2 i Šibenika u 2. HNL (2-1 za Šibenik) na suprotnoj mu je strani bio nećak! U prvoj je momčadi Šibenika sin Markove sestre Marijane (36), Ivan Laća (16). - Uvijek među nama ima podbadanja, takvi smo. Nekoliko dana prije utakmice razmijenil­i smo koju poruku, ali kad smo se sreli u Šibeniku, zaboravili smo da smo ista krv. Bio je čudan osjećaj imati ga protiv sebe - smije se Gjira.

Priču nam je potvrdio i Laća.

- Prije utakmice kratko smo porazgovar­ali, šalili se, ali nakon utakmice... Nije mu bilo do šale, primili su gol u zadnjoj minuti, bio je još vruće glave, pa smo se samo rukovali - naslađivao se Laća. Gjira je rođen u Šibeniku. - Nerijetko tražim savjete od njega jer je prošao sličan put kakav ja sad prolazim. Ma cijelo djetinjstv­o smo skupa proveli uz loptu - objašnjava Laća.

- Gdje je bila lopta, tu smo bili on i ja. Kad sam sa Skradinom išao na turnire u Zagreb, uvijek je bio pored mene rekao je Gjira.

A tko je bolji, pitali smo obojicu. - Ivan sa 16 godina kuca na vrata seniorskog nogometa u 2. HNL. Ima sve što treba imati - rekao je pomalo diplomatsk­i Gjira, ali za Laću nije bilo dvojbe:

- On je vezni igrač, ja sam napadač, ali ujak je trenutno u prednosti.

Za koga je navijala Gjirina sestra, odnosno Ivanova majka Mirjana?

- Kako Ivan nije ušao u igru, sestra je navijala za mene. Tko zna što bi bilo da smo obojica bili na travnjaku u isto vrijeme - kaže Marko kroz smijeh. - Bila je obitelj na utakmici, oni su priželjkiv­ali neriješeno zaključio je Ivan Laća.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia