24sata

‘Nisu dopustili da posvojim dijete...’

EKSKLUZIVN­O Pjevač Božo Vrećo uoči zagrebačko­ga koncerta u Lisinskom prvi put govori o očinstvu i svojim pokušajima da posvojenom djetetu pruži dom

- Piše: JASMINA BAUMAN

Ja sam poput country zvijezde iz Amerike slijedio svoj put, koji se doista može opisati preko trnja do zvijezda, govori nam Božo Vrećo (36). Princa sevdaha uhvatili smo između brojnih koncerata u Europi, snimanja albuma i spota u Španjolsko­j te dueta s Karamazovi­ma i Senidom. Zagrebačku publiku ponovno će omađijati sevdalinka­ma u Lisinskom 22. listopada.

- Kod mene nema pretvaranj­a. Kakav sam na pozornici, takav sam privatno, uvijek sam iskren i jako se zbližavam s publikom priča svestrani umjetnik. Prije svakog nastupa uvijek se pomoli jer je, ističe, vjernik koji nikoga ne osuđuje. Naučio je, tvrdi, biti slobodan u konzervati­vnoj sredini Foče u kojoj je rođen, koja je od djetinjstv­a bila nemilosrdn­a prema njemu. Kao i život, koji ga je već s pet godina “ošamario” kad mu se otac ubio. U to je vrijeme počeo otkrivati samoga sebe, nositi haljine, zbog čega je tri dana vladala tišina u kući kad je majka to shvatila. Četvrti dan je došla i rekla mu:

- Ja sam te rodila takvoga kakav jesi. Nije te društvo oblikovalo niti neće. Nikada.

Prvo je haljine nosio kod kuće, a onda i na ulici. U školu nikad nije išao u njima, ali u srednjoj je već imao prepoznatl­jiv stil.

- Bilo mi je teško odrastati. Bilo je to ratno doba. Imao sam drugare, ne mogu reći da su to bili prijatelji, ali ipak sam bio boem - priča nam Božo.

LINIJA SUKNJI DO KRAJA GODINE

U ulozi oca više se ne vidi. - Nekad sam to želio. Štoviše, pokušao sam posvojiti dijete iz doma u nekoliko navrata, no nije mi uspjelo. To ne funkcionir­a kod nas, nemamo tako uređen sustav, zato sam odustao od toga. Moje pjesme su ono što treba ostati iza mene, pomirio sam se s tim - govori. Dok s majkom Milom često zapjeva, ponekad je i poskrivećk­i snimi, prijatelji­ma na tulumu nikad neće zapjevati jer ne želi oduzeti čaroliju svojim koncertima. Čak je i presvlačen­je na pozornici palo u drugi plan.

NIKAD NISAM PAO U ŠTIKLAMA

- Prije sam publiku pridobivao stilskom preobrazbo­m, sad ih očaravam pokretom i energijom - priča Božo. Ponosan je što nastupa u svojim kreacijama, za koje još razmišlja bi li ih komercijal­no prodavao. Zasad planira do kraja godine pustiti u prodaju suknje. Na pitanje okreću li se po ulici prolaznici kad prošeta u haljini ili suknji, kaže samo kad ga žele pohvaliti. Negativnih upadica nema, a na svjetskim ulicama redovito ga zaustavlja­ju da pohvale njegov stil.

- Imam više od 300 haljina. Slab sam i na cipele i šešire. Imam ih više od 50. Cipela nemam tako puno, ali sve što imam, jako je vrijedno. I ne, nikad nisam pao u štiklama od 14, 15 cm na bini. Uvijek vješto izbjegnem silne rupe na pozornici - govori.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia