24sata

Lovio Luku po gradu i napisao sastavak

BRAVO Roko Tasovac (12) dobio je nagradu za sastavak ‘Slikanje s Modrićem’. U sastavku nije pronašao Luku, ali sad jest. Luka je sastavak kopirao za uspomenu

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Jednog jutra zove me prijatelj i hvali se da se slikao u gradu s Modrićem. Odmah sam krenuo smišljati plan kako doći do Modrića. Stavio sam kapu i navijački šal te krenuo. Prvi korak je bio pretražiti sve jahte u gradu. Drugi korak bio je istražiti ulicu po ulicu.

Tako počinje sastavak Roka Tasovca, učenika 7. a razreda OŠ Petra Kanavelića u Korčuli. Priznaje da mu hrvatski nije najdraži predmet, ima “solidnu četvorku”, no njegov sastavak “Slikanje s Modrićem” oduševio je nastavnicu hrvatskog jezika Suzanu Petković, koja ga je poslala na natječaj.

‘LOV’ NA MODRIĆA

- Pisali smo sastavke na slobodne teme, nastavnica nam je dala nekoliko naslova i morali smo izabrati jedan i napisati priču. Moj sastavak je temeljen na stvarnom događaju od prošlog ljeta, svidio se nastavnici, koja ga je poslala na državno natjecanje - pohvalio nam se Roko, koji će u Zagrebu sudjelovat­i na završnoj svečanosti dodjele nagrada. Roko u sastavu opisuje slučaj u kojemu mu prijatelj otkrije kako je sreo Luku Modrića na korčulansk­oj rivi i fotografir­ao se s njim. Roko je krenuo u potragu, koja je potrajala cijeli dan, no nije uspio pronaći Luku... I kako to biva, reprezenta­cija je došla na kvalifikac­ijski ogled s Mađarskom u Split u isto vrijeme kad je Roko s Korčule putovao u Zagreb na dodjelu priznanja. Njegova obitelj pokušala je na sve načine organizira­ti susret s Modrićem, no zbog strogog osiguranja šanse su bile minimalne. U priču su uskočili Gogo i Keto, Rakitićev kum i prijatelj, koji su organizira­li da Roko uđe u predvorje hotela i upozna Luku. - Doveli su me u hol, Luka je došao do mene, rukovali smo se i dao sam mu papir sa sastavkom. On ga je pročitao, svidio mu se i pitao me može li ga zadržati.

LUKU ODUŠEVIO SASTAVAK

Kako mi je to bio jedini primjerak, Luka je otišao do recepcije i kopirao ga za sebe. Sve je moralo biti brzo, pozdravili smo se, fotografir­ali, mama i ja umalo smo zakasnili na autobus za Zagreb. I eto, u priči Roko nije uspio upoznati Luku, ali uživo jest. Na utakmicu Hrvatske i Mađarske neće stići, danas je točno u 12 sati u Klubu književnik­a na Trgu bana Jelačića u Zagrebu svečana dodjela priznanja. - U vrijeme utakmice vraćat ću se iz Zagreba, pratit ću na mobitelu rekao je Roko.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia