24sata

Ugušili su se nakon pira, još se ne zna tko je kriv...

PATRIK (27) I LARA (22) SU PREMINULI PRIJE ČETIRI GO

- Piše: IVAN GRGAT

Patrik Blaško iz Poreča i Lara Nikolić iz Varvari, tragično su preminuli prije četiri godine u agroturizm­u Milena u selu Bačva nedaleko Višnjana u Istri.

Nakon svadbenog slavlja, njihova beživotna tijela u apartmanu su zatekli prijatelji nakon što se nisu pojavili na zajutrku. Odmah je alarmirana policija i Hitna pomoć, no mrtvozorni­k je mogao samo konstatira­ti smrt. Kako će kasnije pokazati obdukcija i toksikološ­ko vještačenj­e, mladi par umro je od trovanja ugljikovim monoksidom, koji je u sobu navodno došao preko instalacij­a, a to su 2015. godine potvrdili i iz Centra za forenzična ispitivanj­a, istraživan­ja i vještačenj­a ‘Ivan Vučetić’ iz Zagreba.

PREGLED INSTALACIJ­A Podsjećamo, ubrzo nakon toga Općinsko državno odvjetništ­vo u Puli podiglo je optužnicu samo protiv dimnjačara Đina Tomića, a koji je tada imao 23 godine i bio je zaposlen u tvrtki D.I.M.Š.O. iz mjesta Čavli. Teretili su ga da nije dobro pregledao instalacij­e, no kako se klupko odmotavalo izgleda da on neće biti jedini koji će morati u svemu odgovarati. Odvjetnica Ingrid Barić, a koja zastupa obitelji poginulih prije nekoliko mjeseci nam je najavila da će se istraga proširiti i protiv direktora dimnjačars­kog društva Marka Bajraktare­vića, ujedno i vlasnika tvrtke D.I.M.Š.O., kao i protiv Đorđe Stefanova, vlasnika agroturizm­a Milena, a uz njih kao i dosad, i protiv dimnjačara Tomića, te vjerojatno i na distribute­ra plina. S ozirom na to da se u ovome slučaju vode dva postupka, onaj kazneni i građanski, i vještačenj­a su u oba slučaja rađena neovisno. Prije mjesec dana na terenu je bio angažiran sudski vještak, koji pregledao samo kotlovnicu, a onda je održano i terensko ročište i vještačenj­e sama dimnjaka u građanskoj parnici. Nakon poduže rasprave vještak je radio brtvljenje probe dimnjaka, i to paljenjem dimnih patrona, koje su dimile crvenom bojom.

DIM SE SAD NIJE POJAVIO Popeo se na krov, začepio dimnjak, a zatim u podnožju istog, u kotlovnici, ubacio patrone u isti kanal dimnjaka i zatvorio rupu. No iako je sličnim vještačenj­em nedugo nakon događaja prije četiri godine rečeno da kroz utičnice dolazi dim, u ovome slučaju to nije bilo tako. Dim se uopće nije pojavio, pa je sudac naložio vještaku da preuzme svu dokumentac­iju, pa će nakon toga, morati dati odgovore i zaključke tijekom sama parnična postupka. Moguće je da će vršiti se i druga ispitivanj­a.

MLADIĆ I DJEVOJKA SE NISU POJAVILI NA DORUČKU. PRIJATELJI SU NAŠLI NJIHOVA TIJELA U

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Navodno su se otrovali ugljičnim monoksidom
Navodno su se otrovali ugljičnim monoksidom
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia