24sata

Još se ne zna tko me pretukao, a Dalić je bio vojnik

ČVRSTA RUKA Mora se uvesti strogi profesiona­lizam, najavljuje novi trener Varaždina Luka Bonačić (64)

- Piše: IVAN TOMAŠKOVIĆ

Bili su to dani ponosa i slave. Šteta što smo živjeli u vremenima kad nije bilo VAR-a ni kontrola. Na kraju smo malverzaci­jama ostali bez titule. HNS je bio jednoparti­jski i vladalo je jednoumlje, no još se sjećam veličanstv­enog dočeka na varaždinsk­om trgu. Luka Bonačić (64) u Varaždin se vratio u nekim drugim vremenima. Te 1995./96. Varteks je vodio u finalu

Kupa i u HNL-u završio treći. Pa se vratio u proljeće 2000. godine.

- Bilo je to čudno razdoblje kad su se u rad kluba miješali razni menadžeri... Posljednji posao u Hrvatskoj bio mu je Zagreb 2012.

- Liga je kvalitetni­ja, ali postala je idealna za mlade igrače i mlade trenere. Problem je što nema top igrača od 23 do 29 godine. I što publika ne dolazi u velikom broju, izuzev na Hajduk.

To je zbog infrastruk­ture, koja je jedno u Varaždinu, Splitu i Puli na visokoj razini. Sve ostalo je socijalrea­lizam. Najavio je metode rada:

- Imam mlade igrače, mnogi se još igraju nogometa. Mora se uvesti strogi profesiona­lizam i svatko mora znati koja je njegova pozicija.

Ako to popravimo, možemo izboriti ostanak.

U Splitu su ga huligani 2006. prebili na ulici. - Do danas se nije otkrilo tko je to napravio. Kasnije sam otišao u Aziju i više se time nisam toliko zamarao.

U Varteksu je trenirao i Dalića. - Dalić je sve postigao radom i nitko ga nije gurao. Kakav je trener, takav je bio i igrač. On je bio vojnik koji mi nikad nije proturiječ­io.

PALICOM PO GLAVI

 ??  ?? Luku Bonačića napali su u Splitu 2006. i izudarali palicama
Luku Bonačića napali su u Splitu 2006. i izudarali palicama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia