24sata

ČUVAM NA ZIDU DRES STRICA DRAŽENA

MARKO PETROVIĆ ZAIGRAO NA BALDEKINU

- Piše: EVA GRGIĆ

Nikada ovu utakmicu neću gledati kao ostale, nikada mi ona neće jednako značiti. Doći u Šibenik igrati košarku, od samog grada, do dvorane, teško je opisati kako se osjećam tu.

Govori tako Marko Petrović (28), sin danas brazilskog izbornika Aleksandra Petrovića i nećak neponovlji­vog Dražena. On igra za Goricu i sa svojom je momčadi u petak navečer gostovao u Baldekinu. Gorica je pobijedila Šibenku 82-58, Marko je zabio tri koša.

- U Šibeniku mi je obitelj, tu su mi i otac i stric napravili svoje prve košarkaške korake - emotivno nam je govorio Petrović.

- I prije utakmice s Goricom smo stigli dan ranije u Šibenik i odradili trening na Baldekinu. Neopisivo je ući u dvoranu, a ispred, odmah na ulazu stoji ogromni Draženov poster i dva njegova dresa. Ne znam kako da vam riječima dočaram koje mi to osjećaje budi - govori Marko.

Budući da je rođen 1991., samo dvije godine prije Draženove tragične smrti, očevih i stričevih utakmica se ne može sjećati, ali konstantno, kaže, gleda njihove snimke. - Preko YouTubea sam odgledao sve utakmice Dražena, a budući da uz bavljenje košarke radim u Muzeju Dražena Petrovića, i ondje gledam sve što imamo i saznajem sve o njegovom životu. Kod kuće čuvam uokviren onaj poznati narančasti dres Šibenke s brojem četiri. Ostale su stvari većinom u Muzeju - pohvalio se Marko, pa otkrio razlog za slavlje u obitelji Petrović: - Tata Aco je postao djed prije četiri dana, moja je sestra rodila malenu Elin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia