24sata

‘Vikali su: Joj šefe, oni skidaju baterije’

Da su Sanader, Ježić i Hernadi pili vino od 4200 kuna, a onda su se osigurali protiv prisluškiv­anja

- Piše: VILIM CVOK

Kad smo već morali birati, odabir MOL-a je od svih zala bio najmanje zlo. Mađari su nam najbliži po mentalitet­u. Da je bilo tko drugi ušao u igru, masakriral­i bi nas, rekao je jučer Jozo Petrović, bivši član uprave Ine. Svjedočio je na suđenju Sanaderu u predmetu Ina-MOL. Podsjetimo, Sanadera terete da je od direktora MOL-a Zsolta Hernadija primio mito kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačk­a prava u Ini. Uslijed te korupcijsk­e afere navodno mu je čovjek od povjerenja bio upravo Petrović.

KOREKTNI ODNOSI

- Sa Sanaderom sam bio u korektnim odnosima. Opće je poznata stvar da sam s njim bio u Veroni na operi iako nisam neki ljubitelj opere. Korektne odnose imao sam i sa Zsoltom Hernadijem - rekao je Petrović na Županijsko­m sudu u Zagrebu. Dodao je da se tijekom 2008. i 2009. godine, odnosno u razdoblju u kojem je mađarska tvrtka preuzela potpunu operativnu kontrolu nad hrvatskom tvrtkom, susretao sa Zsoltom Hernadijem i da je s njim, kao i ostali članovi uprave Ine, razgovarao o Ini.

- Kad sam shvatio da je došlo do smjene u Vladi i istekao mi je mandat u upravi, vidio sam da mi više nema mjesta u Ini. Odlučio sam promijenit­i sredinu. Nakon odlaska počeo sam raditi za MOL - svjedočio je Petrović.

ĆAĆA JE HTIO JOŠ VINA

U klupu za svjedoke potom je sjeo Mario Čerhak, bivši vlasnik restorana Marcellino, u kojem je nastala famozna videosnimk­a susreta Ive Sanadera i Zsolta Hernadija, odnosno trenutak kad je Sanader navodno primio mito. - Sanader i Ježić su naručili neko jako skupo vino, a Hernadi čaj. Pili su Grand Latour, koje je stajalo 4200 kuna. Sanader je signalizir­ao da bi još jednu butelju, Ježić mu je na to odgovorio da mu je dosta.

U jednom trenutku konobari su mi rekli: ‘Šefe, skidaju baterije’ - rekao je Čerhak i priznao da je obrisao snimke unazad dvije godine do tog sastanka.

SKUPA PIĆA

 ??  ?? Sanader i Hernadi u restoranu Marcellino
Sanader je naručio vino od 4200 kuna
Sanader i Hernadi u restoranu Marcellino Sanader je naručio vino od 4200 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia