24sata

Trenirao sam Vlašića pa otišao u BB

BACIO SAM GA U ZRAK Vodio sam ga u Omladincu, a kad je zabio Hajduku, utrčao sam zagrliti ga, otkriva Nikša

- Piše: IVANA PRGOMET

Nikola Vlašić ponajveći je dobitnik listopadsk­e reprezenta­tivne akcije. Zaigrao je za Hrvatsku na svom Poljudu, a potom u Cardiffu zabio u remiju 1-1 s Walesom. Manje je poznato da je Vlašića trenirala Big Brother zvijezda Nikša Kekezović (40). Nikša i danas radi kao trener u Adriaticu, a Nikolu je trenirao kao osmogodišn­jaka u Omladincu iz Vranjica. Trenirao ga je više od šest mjeseci, a prestao je kad je Nikša, zvani Keko, u rujnu 2006. otišao u Big Brother kuću. - Doveo ga je otac Joško i rekao: ‘Dajem ti Nikolu u ruke i samo ga pusti nek se slobodno razvija i bez ikakvog pritiska’. Samo neka gušta u nogometu - kaže Nikša.

Nikola je bio izvanserij­ski talent.

- Bio je vrlo uporan. Svi su znali da je iz poznate obitelji, ali to se nije osjetilo. Više je radio nego ostala djeca, osim talenta imao je odlične radne navike - priča Nikša. Prepričao nam je i zgodu koju, kaže, otac Joško i danas priča kad se sretnu na plaži u Splitu i popiju kavu. - Otac Joško je mnogo Nikolu snimao i ima jedan video kad smo bili na turniru u Zagrebu, u Kustošiji, koji je neslužbeno prvenstvo Hrvatske za taj mali uzrast. Gubili smo 2-0 baš protiv Hajduka. I Nikola uzima stvar u svoje ruke, odnosno noge, izvede jednu akciju s obje noge. Jedan gol zabio je desnom, drugi lijevom, za 2-2. Ja kao trener, koji treba biti u trenerskom prostoru, nisam mogao izdržati. I utrčim do pola terena i zagrlim ga i dignem. Otac Joško uvijek priča tu zgodu, to mu je bilo vrlo simpatično, to da je jedan trener srčan – kaže Nikša.

Kad se sretnu, Nikola mu i danas persira.

- Kaže mi: ‘Dobar dan, treneru, kako ste?’ - smije se Nikša.

- On je posve prirodan i opušten, čovjek ne bi rekao da je zvijezda. Skroman je momak i mislim da je zato i uspio. Jer je vrlo vrijedan, nema glume, samo rad i talent iz obitelji. To se povezalo i Nikola je morao uspjeti - zaključio je Nikša.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia