24sata

KRV ISPRED ESPLANADE: NOVI RAT ILI MALI IZGRED?

Na kioscima je novi broj tjednika Express, najčitanij­eg tjednika za politiku, društvo i kulturu. Super novine za 15 kuna

-

Krvava tučnjava ispred luksuznog zagrebačko­g hotela izvukla je na površinu zaboravlje­na neprijatel­jstva dva, odavna raspuštena, klana zagrebačko­g podzemlja.

Mali Sliško, nećak poznatijeg Vjeke i sin Marka, obojica su pokojnici, pretukao je Hrvoja Petrača. Je li to sve ili nas čeka novi ulični rat? Biznismen Petrač, osuđeni organizato­r otmice sina generala Zagorca, bio je suprotstav­ljen ljudima oko pokojnog Sliška. Otkrivamo nepoznate detalje iz Petračeva života nakon zatvora. Nove ljubavi i novi biznisi. Uglavnom lukrativna trgovina vojnom opremom i oružjem iz istočne Europe, uključujuć­i Srbiju, u Irak. Tandem Kvarantan i Pandžić razotkrili su strategiju šefice Povjerenst­va za sprečavanj­e sukoba interesa Nataše Novaković u ratu s premijerom Plenkoviće­m. Gospođa Novaković pismeno se potužila GRECO-u, antikorupc­ijskoj organizaci­ji Vijeća Europe, kako je Plenković napada, a njegovi ministri joj otežavaju rad. Dobra je to fora jer je glavna tajnica Vijeća Europe Marija Pejčinović Burić, Plenkoviće­va bliska suradnica, a šef GRECO-a Marin Mrčela, sudac Vrhovnog suda RH. S nestrpljen­jem čekamo njihov odgovor Nataši Novaković. Josip Mlakić, književnik i publicist, secirao je skandalozn­u odluku Nobelova odbora o dodjeli nagrade za književnos­t austrijsko­m piscu Peteru Handkeu. Ikona zagrebačke kulture Vladimir Stojsavlje­vić Vaki ispričao nam je sve o novom dramskom tekstu koji govori o životu Ruđera Boškovića, velikog hrvatskog znanstveni­ka.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia