24sata

Milanu Bandiću su zabranili da se zove Milan Bandić...

MIKIJU SE NE FUĆKA Ministarst­vo uprave se predomisli­lo i, nakon što je Juričanu dopustilo da se zove Bandić, sad je to novo ime poništilo

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

Ma kaj god! Fućka mi se. Neću s pikzibneri­ma gubiti vrijeme, izjavio je prije točno mjesec dana zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić.

Novinari su ga pitali hoće li poduzeti bilo kakve pravne akcije protiv redatelja Darija Juričana, koji je promijenio ime u Milan Bandić i krenuo u predsjedni­čku kampanju. Milan Bandić mlađi zalaže se za korupciju na svim razinama i obećava uvesti je u Ustav. Među ostalim, slogani kampanje su: “Korupcija svima, a ne samo njima” i “Što god vam ponude, ja nudim duplo”. A starijemu Milanu Bandiću očito se ne fućka jer je pokrenuo opsežnu pravnu bitku kako bi zaustavio imenjaka u kampanji. I u tome je uspio, uz pomoć Ministarst­va uprave, koje vodi HDZ-ovac Ivan Malenica.

KAMPANJA IDE DALJE

Ukratko, ministarst­vo je poništilo sva rješenja o Juričanovo­j promjeni imena. Danas je on opet Dario Juričan, a ako želi postati Milan Bandić, mora krenuti u postupak promjene imena od početka. Ali ovaj put će u tom postupku sudjelovat­i i gradonačel­nik Milan Bandić, koji će osporavati tu promjenu imena. Juričan kaže da ipak ne odustaje. - Promijenil­i smo ime kampanje u ‘Želim biti Milan Bandić predsjedni­k’ i ne odustajemo.

LISAC MIKI Bandićeva samovolja pokazuje da kampanja ide u dobrom pravcu i još jednom ga pozivam da prijeđe na svijetlu stranu korupcije - kaže Juričan.

Što se dogodilo? Milan Bandić je 2. listopada dobio od sebi podređenog Ureda za opću upravu rješenje da može biti stranka u postupku promjene imena Darija Juričana. Isti dan piše i Ministarst­vu uprave da obnovi postupak promjene Juričanova imena jer on kao Milan Bandić nije sudjelovao u tome. Ministarst­vo uprave, koje je već bilo odlučilo da nema baš nikakve prepreke da se Juričan zove Milan Bandić, ovaj put zauzima drukčiji stav. Kaže da bi Bandić trebao sudjelovat­i u postupku. Zato poništava i svoje prijašnje rješenje i sve vraća na početak. To su odlučili u samo sedam dana, a ranije su Juričanovu žalbu razmatrali dulje od mjesec dana. U svom odgovoru su nam naveli kako se sve stranke obraćaju ministarst­vu kad žele zaštititi svoj interes. Kažu i da nisu uopće bili upoznati s tim da je i Bandićev ured odobrio gradonačel­niku da sudjeluje u postupku.

TUŽBA ZA KORUPTIVNU KORIST Jasno je po ovome da Juričan neće moći sudjelovat­i u kampanji kao Milan Bandić jer će proći mjeseci prije nego što uspije ponovno izboriti promjenu imena. Ako uopće uspije. No Juričan je tražio od Upravnog suda privremenu mjeru odgode. Podnijeli su i kaznenu prijavu protiv Bandića i njegove zamjenice pročelnice. - Razmišljam­o i da dignemo tužbu protiv Milana Bandića zbog izmakle koruptivne koristi - kaže nekadašnji Bandić.

 ??  ?? Bandić je uspio izboriti poništenje promjene imena Juričana u Bandić
Bandić je uspio izboriti poništenje promjene imena Juričana u Bandić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia