24sata

Otišao u Irsku jer ga nisu uhljebili?

GRADONAČEL­NIK SKLADIŠTAR Petar Krmpotić vodio je Gospić. Sad će biti skladištar u Irskoj. Ljut je jer ga HDZ nije zaposlio na plaću od 10.000 kn

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

TEŠKE MUKE HDZ-OVCA Ma neće naš Pero dugo izdržati u Irskoj. Očekujemo mi njega brzo nazad. Pa nije se on naradio u životu, kaže nam jedan HDZ-ovac iz Gospića. Nekadašnji gradonačel­nik Gospića Petar Krmpotić otišao je iznenada raditi u Irsku i to je vijest dana u Lici. Krmpotić nam se nije javljao da potvrdi informacij­u Jutarnjeg lista da će raditi u skladištu za plaću od oko 2200 eura i živjeti u radničkom hostelu koji će plaćati 700 eura mjesečno. Ali iako se na prvi pogled čini da je Krmpotić čak i s HDZovom iskaznicom morao trbuhom za kruhom, to i nije potpuna istina. I HDZ-ovci i njihov bivši član te župan Darko Milinović kažu da su se za Krmpotića pobrinuli i čekalo ga je pristojno plaćeno mjesto.

- Nisu točne konstataci­je da sam ga ja ostavio na cjedilu. Želio sam osnažiti razvojnu agenciju, a on je bivši gradonačel­nik i ima iskustvo u regionalno­m razvoju. Trebao je prijeći u Liru, ali se nije pojavio na poslu iako je na to pristao i rekao mi da će prijeći na taj posao. Naknadno sam saznao da odlazi u Irsku – rekao nam je Milinović. Ravnatelji­ca Lire Martina Šuper nam je potvrdila da je trebao imati plaću od oko 7000 kuna i voditi odsjek za regionalni razvoj i strateško planiranje.

No kako nam je ispričalo više sugovornik­a u Gospiću, izgleda da je Krmpotić htio bolje radno mjesto. On je vodio ured glavnog tajnika u Županiji kod Milinovića i imao je plaću od 12.000 kuna. Milinović je nakon nalaza revizije morao rezati troškove za zaposlene, pa je pospajao urede i Krmpotić je izgubio radno mjesto. Bivši gradonačel­nik je htio u Županijsku upravu za ceste na plaću od barem 10.000 kuna, ali ga je upravno vijeće, koje kontrolira HDZ, odbilo.

- Oni su odlučili da nema potrebe za zapošljava­njem - rekao nam je direktor ŽUC-a Luka Matijević. Predsjedni­k županijsko­g HDZ-a Marijan Kustić objasnio je da su oni usvojili novu sistematiz­aciju s manje radnih mjesta kod župana, ali kaže kako je uvjet bio “da nitko ne završi na cesti”.

- Tako je i Krmpotiću bilo ponuđeno radno mjesto u Liri, koje je, koliko znam, prihvatio. Zašto nije došao na posao, ne znam. Ali želim mu puno uspjeha u Irskoj - kaže Kustić. O radnim navikama Krmpotića u Gospiću kruže ne baš pohvalne priče. Navodno je na posao dolazio i poslije 11 sati, a ostajao do 15 sati. Osim toga, pričaju nam da je često znao i posuđivati novac. Živio je u komfornom stanu, pa njegovi kolege baš i ne vjeruju da će mu odgovarati radni uvjeti u Irskoj. Ali branio ga je gradonačel­nik Gospića Karlo Starčević (HSP). Starčević nam je rekao da je Krmpotić morao otići jer ga se Milinović riješio kad mu nije htio prijeći. On smatra da je svaki odlazak tragedija.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia