24sata

‘HRVATICE SU LIJEPE , ALI IH SE I BOJIMO’

RADNICI S KOSOVA KOJI VEĆ SEDAM MJESECI RADE NA Z

- Piše: EMIRAT ASIPI

Sve je po planu i, po svemu sudeći, neće biti kašnjenja. Osim ako nas vremenske neprilike ne spriječe. Radimo punom parom, a svaki dan je oko 300 radnika na gradilištu, rekao je Goran Radić, voditelj projekta na remetinečk­om rotoru, dok nas vodi u obilazak najvećega gradilišta u Zagrebu. Zagrepčane u nedjelju očekuje nova regulacija prometa na remetinečk­om rotoru.

- U promet ćemo pustiti ceste iz smjera Lučkog prema Novom Zagrebu koja ide preko sjeverne strane rotora. To znači da će se od zapada prema istoku moći voziti samo u jednom smjeru. Radovi na tramvajsko­j trasi trajat će još koji mjesec jer, kad pustimo promet na rotoru, možemo spajati kontaktnu mrežu za tramvaje. Uz to će se raditi na uređenju okoliša - objasnio je Radić. Tramvajski promet nakon rekonstruk­cije ostaje isti kao prije početka gradnje.

POSTAVLJA SE RASVJETA

- Radi se na svakom dijelu, na dva podvožnjak­a, šest nadvožnjak­a, rampama na sjevernoj strani kružnog toka, koje se proširuju za jedan vozni trak, samom prstenu rotora. Apsolutno svi rade, asfalteri svoj posao, mnogo radnika sudjeluje u gradnji bukobrana uz Remetinečk­u cestu i Aveniju Dubrovnik. Evo, imate priliku vidjeti kako se postavlja rasvjeta. Komisija trenutačno ocjenjuje radove i mogu reći da su zadovoljni - rekao je Radić. Nakon što smo obišli ceste koje se puštaju u promet u nedjelju, Radić nas je otpratio do podvožnjak­a koji će spajati Jadransku aveniju s Avenijom Dubrovnik. Dugačak je 280 metara, ima dvije tunelske cijevi i ključni je dio rekonstruk­cije. Tu smo zatekli i radnike koji su provlačili kabele te rade kanale i rubnjake. Zastali smo kod njih, a Radić nas je prepustio njima te

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia