24sata

Otišao na koncert, završio je u bolnici

- Piše: ROMANA BILEŠIĆ

GDJE SU BILI ZAŠTITARI? Ovako izgleda jedno zagrebačko dijete nakon što je prvi put otišlo u Arenu na koncert. Nikad nije ni mrava zgazio, nikog u 23 godine krivo pogledao. To je moj sin Jurica, napisala je Snježana Galoić jučer na svom Facebook profilu.

Pritom je zamolila da joj se jave svi koji nešto znaju o tučnjavi na koncertu Prljavoga kazališta. Kako nam je rekla u telefonsko­m razgovoru, njezin Jurica i dalje se nalazi na promatranj­u u bolnici i prepun je modrica. - Čim sam čula što se dogodilo, dojurila sam u bolnicu. Dva puta je izgubio svijest tijekom pregleda, pa će ga jedno vrijeme promatrati na neurokirur­giji. Sve ga boli, natečen je, ali srećom nema krvarenja u mozgu - rekla nam je majka Snježana. Baš u vrijeme našeg razgovora bila je kod sina u posjetu. Sin joj je ispričao da je kraj njih na parteru cijelo vrijeme stajala grupica muškaraca. - Cijelo vrijeme su ih provociral­i, ali Jurica i njegovi prijatelji na te se provokacij­e nisu obazirali.

ZAŠTITARI NISU REAGIRALI

Kad je jedan njegov prijatelj krenuo na zahod, dvojica su ga presrela i udarila u glavu i trbuh. Moj sin im je prišao i pitao zašto, a potom je dobio šakom u glavu i pao na pod. Jedno su ga vrijeme cipelarili i otišli - ispričala je očajna majka. Ni sama ne može objasniti zbog čega nisu reagirali zaštitari zaduženi za red tijekom koncerta. - Zaista ne znam zašto nisu reagirali. Znam samo da je moj sin u bolnici od ponoći. Htjela sam otići na policiju, ali u bolnici su mi rekli da ne idem jer u takvim slučajevim­a oni prijavljuj­u automatizm­om. Ja ću sigurno otići na policiju u ponedjelja­k, ne želim stati na tome - govori nam Snježana. Praksa je bolnice da u najkraćem roku obavijeste policiju ukoliko sumnjaju u nasilje. Do zaključenj­a izdanja policija nije imala prijavu.

- Ja sam protiv nasilja, i takav je moj Jurica. Nije rabijatan, agresivan, sklon tučnjavama. Zanimaju ga ptice i fotografij­a, ne pije i ne puši, a prag tolerancij­e mu je užasno visok, ništa ga ne može izbaciti iz takta.

NE SJEĆA SE DETALJA NAPADA Studira agronomiju, sam si plaća studij, zaposlen je, vrijedan i posvećen poslu. Ne znam što bih rekla na ovo - ogorčena je majka. Jurica je jučer tijekom našeg razgovora bio priseban. Na glavi nosi mrežicu jer je razbio glavu dok je padao.

- Moj sin detalja se ne sjeća, čak ni trenutka koji je prethodio udarcu u glavu. Neću se smiriti dok napadače na mojeg sina ne uhite - kaže Snježana.

 ??  ?? Nitko od redara nije reagirao dok su prebijali mladića
Nitko od redara nije reagirao dok su prebijali mladića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia