24sata

BOLNICA U MAKSIMIRU

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Nenadu Bjelici ovih su dana u Maksimiru, nažalost, glavni sugovornic­i liječnici. Ozljede su baš pokosile Dinamo uoči gostovanja kod Šahtara u 3. kolu Lige prvaka. Hrvatski prvak za dva dana igra možda i ključnu utakmicu u borbi za prolazak dalje u Ligi prvaka, a problemi su doista veliki.

U Maksimiru je prava bolnica. Posljednji se ozlijedio Sandro Kulenović. Mladi je centarfor stradao nakon samo jedne minute na travnjaku u Velikoj Gorici. Odmah se vidjelo da nije dobro, nije se mogao osloniti na desnu nogu. Prevezli su ga do svlačionic­e, a rendgenska snimka potvrdila je da je slomio metatarzal­nu kost. Kulenovića čeka operacija i onda oporavak koji će trajati najmanje dva-tri mjeseca. Dakle, Zagrepčani su ostali bez mladog reprezenta­tivca sve do drugog dijela sezone. Taman je Kulenović polako ulazio u formu, zabio je tri gola za mladu reprezenta­ciju u pobjedi protiv San Marina, prije toga i gol Mađarima u prijateljs­koj, ali za njega je stadion u Velikoj Gorici bio nesretan, baš kao i za Nikolu Moru lani.

ADEMI NE MOŽE TRENIRATI Kulenoviće­va ozljeda bit će problem za nastavak prvog dijela sezone. Bjelica je ostao bez jednog igrača kojeg je mogao rotirati u napadu, ali uoči Šahtara puno su veći problem ozljede “kapitalaca” iz prvih 11. Dominik Livaković, Arijan Ademi i Bruno Petković imaju isti problem - muči ih gležanj. Ademi i Petković bili su na snimanjima početkom tjedna. Nema ruptura, oni su istegnuli gležanj. Danima su na terapiji, a dva dana uoči Šahtara puno je bolja situacija s Brunom Petkovićem. Napadač je u subotu trenirao individual­no, osjeća se puno bolje i velike su šanse da zaigra u utorak. Šansa da će Petković predvoditi napad “modrih” u Harkivu sad je oko 90 posto. On je stradao prije tjedan dana na utakmice Hrvatske i Walesa u Cardiffu, a oporavlja se puno bolje od Ademija, koji je stradao na utakmici Makedonaca protiv Slovenaca u Skoplju prije deset dana.

I dok je Petković trenirao, Ademi je jučerašnji dan opet sam bio na terapijama. Teško da će ikako trenirati do ponedjeljk­a, odnosno mogao bi biti bez treninga sve do utakmice. Šanse da zaigra su 50-ak posto. Ako kapetan bude igrao protiv Šahtara, onda je jasno kako će morati igrati pod blokadom. Posljednji­h je dana svaki dan satima na terapijama, još ga jako boli, ali Nenad Bjelica je u petak navečer bio optimist. - Vjerujem da će svi ozlijeđeni biti spremni za utorak - rekao je Dinamov trener.

Mislio je u ovoj izjavi i na Dominika Livakovića. I njemu je stradao gležanj, u četvrtak, dan prije utakmice u Gorici. Dobio je jak udarac, boli ga desna noga, kojom i izbija loptu, ali on će gotovo sigurno braniti u Ukrajini. Vjerojatno će imati bandažu, a dobar je znak da je trenirao. Dakle, oko Livija nema puno brige, najveća je briga Arijan Ademi. Utrka s vremenom je baš velika kad je on u pitanju. Valjda će mu terapije pomoći da bude bolje. Bez Ademija bi Bjelica bio u velikim problemima kad je u pitanju sastav za Ukrajinu. Jasno je kako je Arijan i na travnjaku i izvan njega lider ove momčadi. Toliko je puta stisnuo zube te igrao i s bolovima ako treba. Tako je bilo i protiv Ferencvaro­ša i protiv Rosenborga. Prije Budimpešte nije trenirao nekoliko dana, a onda je u pobjedi 4-0 bio jedan od najboljih igrača. Zabio je prvi gol. Ako ikako bude mogao, ponovno će stisnuti zube i igrati.

ŠAHTAR JE U STRAŠNOJ FORMI Na probleme s kukom se nakon utakmice u Velikoj Gorici požalio Emir Dilaver, a na sitne probleme u koljenu Mislav Oršić. No kad su njih dvojica u pitanju, sve bi trebalo biti u redu. Oršić će sigurno biti spreman, a Dilaver gotovo sigurno. Nenad Bjelica je nakon utakmice u Velikoj Gorici krenuo u analizu Šahtara. Do petka je Ukrajince pogledao nekoliko puta, ali prava i iscrpna analiza počela je jučer. Šahtar je u prvenstvu u petak pobijedio Kolos 6-0. Bilo je to 11. kolo ukrajinsko­g prvenstva i 11 pobjeda Šahtara. U međuvremen­u su kao gosti pobijedili Atalantu u gostima u Ligi prvaka i jasno je kako u sjajnoj formi dočekuju dinamovce u Ligi prvaka.

Bjelica će morati pričekati ponedjelja­k i vidjeti kakvo će biti stanje s ozlijeđeni­m igračima. Ako Ademi na kraju bude spreman, onda sigurno neće ništa puno mijenjati. Dobra je vijest da ostatak igrača koji bi trebali biti u prvih 11 nema nikakvih problema. Dani Olmo je u Gorici bio na klupi. On će fit i odmoran dočekati sraz s Ukrajincim­a za dva dana.

 ??  ??
 ??  ?? Sandro Kulenović slomio je metatarzal­nu kost na gostovanju kod Gorice, čeka ga operacija i oporavak od najmanje dva-tri mjeseca
Sandro Kulenović slomio je metatarzal­nu kost na gostovanju kod Gorice, čeka ga operacija i oporavak od najmanje dva-tri mjeseca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia