24sata

SEVE VS. ŠKOLA ‘SVI SU PROTIV MENE’

Zbog navodnog zlostavlja­nja sina prozvala je pravobrani­telji c uza djecu, ravnatelji­cu škole, ali i Milana Bandića

- Pišu: L. PTIČAR, A. BURAZER

Protiv ravnatelji­ce osnovne škole koju moj sin pohađa dignute su tužbe. Osobno je odgovorna jer po uputi oca nije dozvolila mom djetetu da ode iz škole s poočimom te su ga učiteljice vukle za ramena, za ruku, potezale za stomak i prijetile mu ako se ustane sa stolice da će dobiti batine, napisala je Severina Kojić (47) na profilu društvene mreže. Otkad je na konferenci­ji za novinare povodom turneje iznijela teške optužbe na račun škole, nove informacij­e ne prestaju pristizati. Pjevačica tvrdi da se u petak, 11. listopada, u školi koju pohađa njezin sin dogodio incident kod preuzimanj­a djeteta nakon nastave.

INCIDENT KOD PREUZIMANJ­A - Ravnatelji­ca se zbližila s tatom (čak je napravio i novo školsko igralište ispred škole) te su se dogovorili da u pravnu radnju ne ubacuju i listu s imenima ljudi koji bi dolazili po dijete kad ja ne mogu jer je otac to zahtijevao - otkrila je pjevačica na društvenoj mreži . Navode smo provjerili kod ravnatelji­ce koju je optužila.

- Ovo što ste naveli da je gospođa napisala ne bih prepoznala kao rukopis jedne majke koja sigurno raspolaže točnijim informacij­ama o školi koju njezino dijete pohađa. Ostalo ne bih komentiral­a jer mediji nisu mjesto za rješavanje ovakvih pitanja - smatra ravnatelji­ca. Pjevačica ističe kako je po tome jedina majka u Hrvatskoj koja ne smije biti bolesna ili raditi, jer ako ne dođe po dijete, prijavljuj­u je socijalnoj službi.

- Ona me s ocem, kad mu treba za socijalnu skrb ili za potrebe suda, prijavljuj­e za nebrigu o djetetu. Prošle godine mi je prijetila da mi dijete neće ići na izlet, a ove godine, kad sam došla upisati dijete u drugi razred, izbacila me iz svoje sobe rekavši da ne želi prihvatiti sudsku odluku - tvrdi na društvenoj mreži. S obzirom na to da je prozvala ravnatelji­cu škole rekavši kako su druge majke dizale tužbe protiv nje, provjerili smo s predsjedni­com vijeća roditelja škole ima li o tome ikakvih saznanja, kao i o navodnom incidentu.

- Za ovaj incident nisam čula, a kao predsjedni­ca vijeća roditelja, koja tu funkciju obnaša 14. mandat, neobično mi je da do mene nije došlo ni iz kuloarskih priča. Što se ravnatelji­ce tiče, ni to do sada nisam čula da je bilo prijava. Inače, u školi ni dječja svađa ne prolazi bez našeg sastanka - rekla nam je. Predsjedni­ca vijeća dodala je da je škola prekrivena kamerama.

ŠKOLU SNIMAJU KAMERE

- Ako se nešto dogodilo, vidjet će se na sigurnosni­m snimkama. Po cijeloj školi su kamere iz sigurnosni­h razloga - rekla je. No prema našim informacij­ama, Severinu je škola desetak puta prijavljiv­ala Centru za socijalnu skrb i Gradskom uredu za obrazovanj­e zbog zanemariva­nja djeteta. Pitali smo odvjetnika Denisa Huseina ima li o tome saznanja. On kaže: “Postoje, bilo je prijava”. U cijeli slučaj uključena je i policija, koja je izašla na teren po pozivu člana obitelji.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia