24sata

‘Vukasoviću se nije sudilo zbog nekoliko maslina’

NOVI ODGOVOR SUCA Sudac sa splitskog Općinskog suda poslao je još jedno reagiranje na naše članke o smrti Kristiana Vukasovića

-

Sudac Marijo Franetović poslao nam je još jedan demantij na tekstove o pokojnom Kristianu Vukasoviću. Ovaj put je bio neusporedi­vo pristojnij­i i nije spominjao izrode. Također, uspio je svim akterima pogoditi imena.

Sudac tako prebacuje odgovornos­t za smještanje Kristiana na Bilice na zatvorski sustav. “Nakon odluke suda kojim se nekoj osobi izriče istražni zatvor ili ga se upućuje na izdržavanj­e kazne zatvora, odluku u kojoj će ustanovi biti smještena ta osoba ne donosi sud, nego se takva odluka donosi unutar zatvorskog sustava”, kaže sudac. Osvrnuo se i na prigovore vezane za primjenu maloljetni­čkog prava.

“Svrha postupanja nije se mogla postići izricanjem neke od maloljetni­čkih sankcija posebno zbog težine kaznenog djela dovođenja u opasnost općeopasno­m radnjom ili sredstvom, pučki rečeno podmetanje­m požara jer se prevencija takvog postupanja nije mogla osigurati primjenom maloljetni­čke sankcije, nego isključivo izricanjem zatvorske kazne uz obvezno psihijatri­jsko liječenje uz svu potrebnu skrb za tu osobu.” Kako kaže sudac Franetović, moralo se isključivo izreći zatvorsku kaznu uz obvezno psihijatri­jsko liječenje i svu potrebnu skrb. Naglasio je kako se Vukasoviću nije sudilo zbog “nekog bagatelnog podmetanja požara, zbog par maslina, nego zbog podmetanja četiri požara u vrlo kratkom razdoblju, u čijem gašenju su sudjeloval­i kanader, pedesetak vatrogasac­a i 15 vatrogasni­h vozila u blizini naseljenog mjesta”, rekao je sudac Franetović i dodao:

“Isto tako, skrećem pozornost kako je Vrhovni sud izvršio nadzor rada u navedenom sudskom predmetu te je utvrđeno da je postupak proveden sukladno zakonu”.

NIJE NJEGOVA ODLUKA

 ??  ??
 ??  ?? Prebacio je sve na sustav
Prebacio je sve na sustav
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia