24sata

TWERKALI IH PRETUK

NAPALI IH U ZADRU

- Pišu: MARE KNEŽEVIĆ, PAULA OSOJNIK

U noći na nedjelju u zadarskom noćnom klubu Opera desetak muškaraca brutalno je pretuklo dvojicu tamnoputih vojnika (24 i 25), pripadnika američkih zračnih snaga. Vojnici, od kojih je jedan iz Georgije a drugi iz Virginije, u Hrvatsku su došli na odmor, a napali su ih nakon što su twerkali u klubu.

Napala ih je skupina muškaraca, a koliko je napad bio brutalan, svjedoči i činjenica da su vojnici završili na hitnom prijemu Opće bolnice. Tamo su im zbog raskrvaren­ih glava, mnogobrojn­ih podljeva i zadobiveni­h udaraca odmah pružili liječničku pomoć.

- Prošle noći doslovno smo doživjeli jedan od najgorih trenutaka u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaj­u pustiti žive - napisao je nakon napada jedan od pretučenih vojnika na društvenim mrežama. Na Instagramu je nakon objave dobio mnogo poruka potpore, što prijatelja iz svoje postrojbe što poznanika i prijatelja diljem svijeta.

LAKŠE TJELESNE OZLJEDE Napad na dva američka državljani­na potvrdili su nam i u zadarskoj policijsko­j postaji. - Imamo zaprimljen­u prijavu o narušavanj­u javnog reda i mira, a cijeli slučaj nam je još u obradi. Više informacij­a bit će poznato nakon dovršenoga kriminalis­tičkog istraživan­ja - kazala nam je Ivana Grbin, glasnogovo­rnica zadarske policije.

Vojnicima su u bolnici okarakteri­zirane lakše tjelesne ozljede. Zadarski.hr piše kako je policija prijavu dobila oko 3.20 sati u nedjelju, a vojnici su napadnuti desetak minuta prije toga. Policija zasad počinitelj­e tereti za narušavanj­e javnog reda i mira, a istraga će s vremenom pokazati je li u napadu na vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje. Vlasnik kluba Opera, Pjerino

Bebić, rekao nam je kako u vrijeme incidenta nije bio u klubu.

Oštro je osudio nasilje u svom klubu te naveo kako mu je žao što je bilo koji gost Opere morao proživjeti takvo nešto. - Osuđujem bilo kakav oblik nasilja, mi u Operi imamo takav odnos da su nam svi gosti dobrodošli i nikad nitko nije gledao niti na boju kožu, niti na vjeru, niti na išta slično - rekao nam je gotovo u jednom dahu.

U KLUBU BILI I PRETHODNU NOĆ U noći na nedjelju, dodao je, došlo je do sukoba gostiju. - Naše osoblje je promptno intervenir­alo kako bi spriječili eventualni veći incident. Pozvali smo policiju, koja je uzela izjave. Naše osoblje, s voditeljem, napravilo je sve što je moglo. Žao mi je da se bilo koji ugostitelj­ski objekt u Zadru spominje na ovakav način i u ovakvom, ružnom kontekstu. Trudit ćemo se da se naši gosti i dalje osjećaju dobrodošli, a iskreno se nadam da se ovakve situacije više neće ponavljati - rekao nam je Bebić i dodao kako mu je voditelj kluba potvrdio da su dva američka vojnika u klubu bili i prethodnu noć, no tad nije bilo nikakvih incidenata.

- Tad je sve bilo u redu - zaključio je Bebić.

Iz američkog veleposlan­stva u Zagrebu stigla je osuda napada te su naveli kako su spremni pružiti pomoć američkim građanima.

‘OSJEĆAO SAM SE BESPOMOĆNO. DOŽIVJELI SMO JEDAN OD NAJGORIH TRENUTAKA U ŽIVOTU...’

‘SVI GOSTI SU DOBRODOŠLI I NITKO NIKAD NIJE GLEDAO NA BOJU KOŽE, VJERU NITI IŠTA SLIČNO’

 ??  ?? posvjedoči­o je jedan od napadnutih vojnika
Vojnicima je u pomoć priskočilo nekoliko djelatnika kluba Opera
Pjerino Bebić, vlasnik kluba Opera, šokiran je napadom u klubu
posvjedoči­o je jedan od napadnutih vojnika Vojnicima je u pomoć priskočilo nekoliko djelatnika kluba Opera Pjerino Bebić, vlasnik kluba Opera, šokiran je napadom u klubu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia