24sata

Draženu je sašila dres za rođendan

VISI NA GRADSKOJ UPRAVI Karmen Herceg nema većinu prstiju na rukama. Prihvatila je izazov i u čast košarkaško­me Mozartu 2017. godine napravila slavnu šibensku četvorku

- Piše: BOJANA MRVOŠ PAVIĆ

Dražen Petrović bi danas proslavio 55. rođendan. U čast slavne “četvorke” Šibenke, treću godinu zaredom na šibenskoj je gradskoj upravi izvješen veliki dres.

Izradila ga je šibenska dizajneric­a Karmen Herceg (42), i to u samo pet dana prije nego što je prvi put osvanuo na Krešimirov­u domu 2017. - Mene i inače zovu kad nešto treba brzo odraditi, jer znaju da volim izazove - smije se Karmen.

Znala je da će se namučiti, ali i da će rado prihvaćen

VOLI IZAZOVE izazov uspjeti realizirat­i na vrijeme. Alternativ­a je bila da dres ode na šivanje u jednu tvornicu u Zagorju, pa se domaća dizajneric­a prihvatila posla. Dres širi od tri i pol te dužine sedam i pol metara izradila je sama.

- Najteže je bilo ‘centrirati četvorku’ i ispisati ‘Šibenka’, ali sam uspjela - priča Karmen, koja je rođena s brojnim poteškoćam­a. One je, međutim, u životu nimalo ne usporavaju. Golema je šteta provesti život samosažali­jevajući se, uči nas Karmen. Nedostaje joj većina prstiju na rukama, nosi i protezu na nozi, ima urođenu parezu lica i strabizam. Unatoč svemu, stalno stvara i radi s mladim ljudima s poteškoćam­a kako bi, jednako kao i ona, razvijali svoje potencijal­e. Dražena je vidjela jednom

DIZAJNERSK­I I KROJAČKI TALENT

Odgajana sam kao svako drugo dijete. Sve što poželim, mogu napraviti. Roditelji koji previše pomažu djeci s teškoćama zapravo im odmažu, kaže šibenska dizajneric­a Karmen Herceg kao dijete jer se njezin djed družio s Draženovom majkom Biserkom Petrović. Nažalost, tad nije znala, kaže, koliko je Dražen važan i koliki je gubitak njegova smrt bila.

 ??  ?? Dres je širok 3,70 i dugačak 7,50 metara
Dres je širok 3,70 i dugačak 7,50 metara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia