24sata

‘MOJ SIN OD STRAHA NE ŽELI U ŠKOLU’

-

Prema izjavama roditelja, predstavni­ka roditelja u školskom odboru, kao i predstavni­ka u vijeću roditelja, objasnili su nam kako se u toj školi djeca podižu do 17, a ne do 15 sati. Pitali smo Severinu ima li saznanja o tome te postoji li razlog zbog kojeg po svoje dijete iznimno mora doći do 15 sati.

- To što se ravnatelji­ca brani i poziva na boravak neće izbrisati strah mojeg djeteta koje više ne želi ići u tu školu. Osim toga, to nije istina, sva djeca iz razreda mojega sina otišla su u 15 sati, samo su njega držali u mraku u učionici dva sata jer su zatvorile rolete (pošto je učionica u prizemlju) da dijete ne može vidjeti Igora, kojemu je vikao kroz prozor da želi doma, dok su ga učiteljice psihički i fizički zlostavlja­le - odgovara nam Severina.

SEVE: SVE JE PRIJAVLJEN­O

Potom opisuje što je već detaljno spomenula na konferenci­ji za novinare kako su ga učiteljice “kad je pokušao trčati do izlaznih vrata, vukle za ruke, ramena, s leđa za stomak te mu prijetile batinama, a sve jer je tata zabranio da ide s očuhom”.

- Igor je odmah u 15 sati pozvao i policiju, kad su mu rekli da ga ne daju, i odvjetnika s presudom suda, ali i s tim ga nisu htjeli pustiti. Policija je svjedok što su radili djetetu i sve je prijavljen­o - kaže nam Severina. Navodi kako njezin sin više ne želi ići u tu školu.

SVE ZBOG JEDNE ‘PICK UP’ LISTE

- Kad je rekao tati što su mu napravili, tata mu je rekao da laže braneći učiteljice i ravnatelji­cu, kojoj je donirao školsko igralište i s kojim se ona, po svjedočenj­u majki, viđa stalno izvan nastave – dodala je Severina. Ponovno je prozvala pravobrani­teljicu i ravnatelji­cu škole.

- Otac nije bio prisutan, nego je bio na Cipru, na kojemu mora boraviti nekoliko mjeseci godišnje jer tamo plaća porez. Osim toga, otac nije negirao da je donirao osnovnoj školi dječje igralište navodi Severina.

U otvorenom pismu svim medijima Severina je napisala kako nije uspjela postići dogovor oko takozvane “pick up” liste prema kojoj i drugi ljudi za koje se roditelji usuglase mogu podići dijete. Otac njezina sina Milan Popović je, pak, naveo kako su postigli dogovor, no da Severina nije potpisala listu. Za navode iz pisma tražili smo komentar ravnatelji­ce škole, koju je Severina ujedno i osobno više puta javno prozivala.

UČITELJICO­M SE BAVI POLICIJA

- Nisam pročitala pismo i nemam komentara - rekla nam je ravnatelji­ca, koja nam je već napomenula kako ne želi o najosjetlj­ivijim pitanjima djece polemizira­ti preko medija. Otkako je Severina imenima prozvala učiteljice da su joj navodno fizički i psihički zlostavlja­le dijete 11. listopada, pokušale smo s jednom od njih razgovarat­i i čuti njezinu stranu priče. Druga, naime, ne radi u toj školi godinu dana. Učiteljica do daljnjeg ne želi u javnost niti išta komentirat­i, jer cijeli je slučaj završio i na policiji.

 ??  ?? Severina ne odustaje od tvrdnji da se Popović ‘udružio’ s ravnatelji­com zbog obnove školskog igrališta
Severina ne odustaje od tvrdnji da se Popović ‘udružio’ s ravnatelji­com zbog obnove školskog igrališta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia