24sata

A JE TO!12-13 Bandić svečano otvorio školu, a radnici kopanjem izazvali klizište

- Piše: MAJA KRIŠTAFOR

U utorak poslije podneva cesta je počela kliziti prema školi. Nije ni čudo jer su cesta, šetnica kraj škole, parkirališ­te i škola vrlo sagrađeni na nezgodnom mjestu.

Parkirališ­te i cesta zapravo su nasip koji je asfaltiran. Apsurdno je da je netko mislio kako će asfalt držati zemlju kad počnu kiše, rekao nam je

PROKLIZALO METAR I POL čitatelj iz Ivanje Reke koji nam je poslao fotografij­e klizišta uz nedavno otvorenu zgradu osnovne škole.

- Ispod ceste i parkirališ­ta su instalacij­e za kanalizaci­ju na dubini od šest metara. Tu je postojao kanal, ali su oni taj kanal htjeli još produbiti. U utorak su ga građevinar­i počeli produbljiv­ati. Tad je sve počelo kliziti - dodao je čitatelj. Trenutačno se radi evakuacija parkirališ­ta koje klizi prema školi.

- Škola je predaleko da bi moglo biti ozbiljnih posljedica, ali put i stube kojim djeca dolaze u školu trenutačno ne mogu koristiti zbog opasnosti zaključio je naš čitatelj. Zaposlenic­a škole koja stanuje preko puta rekla nam je da se radi o savskom nasipu na kojem je sagrađena cesta.

- Do sada nikad nije bilo problema, ali u utorak su radnici krenuli produbljiv­ati kanal kraj šetnice bagerom i sve je samo počelo kliziti. U roku od sat vremena već je prema školi proklizalo barem pola metra nasipa - rekla je žena. Dodala je i da su radnici u srijedu oko 6 sati došli sanirati štetu. - Ravnatelji­ca je odmah nazvala i policiju. Iako se radi o vanjskom okolišu, koji nije u nadležnost­i škole, ipak je bila zabrinuta za sigurnost učenika - zaključila je žena.

Iz policije su nam potvrdili da su primili prijavu. Podsjetimo, škola je otvorena prije nešto više od mjesec dana, na početku nove školske godine. Svečano ju je otvorio zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić.

 ??  ?? Radnici su jučer ujutro evakuirali parkirališ­te kraj škole i sanirali štetu
Radnici su jučer ujutro evakuirali parkirališ­te kraj škole i sanirali štetu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia