24sata

Ispred Kyliannea Mbappea i Maura Icardija ‘PRODOR? UH, ISPAO JE BAS DOBRO’

- Piše: HRVOJE TIRONI

Penal za Dinamo? Poslije utakmice smo gledali snimku i nije nam bilo jasno što se tu dogodilo. I što je Pjatovu bilo u glavi? Na kraju je ozlijedio Gavranović­a, takvo nešto još nisam nikad vidio, kaže nam Mislav Oršić (26).

Jedan od najboljih nogometaša Dinama opet oduševljav­a, u Harkivu je golom i asistencij­om odveo “modre” do novog boda u Ligi prvaka. Mislav Oršić bio je nezadrživ za braniče Šahtara, a danas je jedan i od najboljih strijelaca Lige prvaka.

BEZ TREME KOD PENALA - Da nam je netko prije utakmice ponudio bod, vjerujem da bi ga svi prihvatili osim nas igrača, mi smo vjerovali da možemo do pobjede. Sad vidim da je ljudima žao što nismo pobijedili, ali moramo biti realni. Pa riječ je o Šahtaru, kojeg smo držali na konopcima na njihovu stadionu - kaže Oršić pa dodaje:

- Slavlje poslije utakmice? Bili smo toliko potrošeni da nismo mogli ništa. Sjedili smo u svlačionic­i, razgovaral­i i čekali da krenemo za Zagreb. Tek su nam se ujutro slegli dojmovi. Vi ste s četiri gola jedan od najboljih strijelaca Lige prvaka. Kako biste reagirali da vam je netko prije početka natjecanja rekao kako ćete nakon tri kola biti bolji od Mbappea, Agüera i drugih velikana...? - Haha, a ne znam što da vam kažem. Nikad nisam imao problem sa samopouzda­njem, uvijek sam vjerovao u svoje mogućnosti, ali opet... Ma da mi je to netko ranije rekao, mislio bih da je lud. Koliko ste puta tijekom noći u glavi “prevrtjeli” onaj solo prodor poslije kojeg ste pogodili stativu? Jeste li ga pogledali i na snimci?

- Haha, prijatelji su mi poslali snimku pa sam je pogledao, ali na travnjaku i nisam imao osjećaj da je to baš tako ispalo. Žao mi je što nisam bio precizniji, ali to je nogomet, nećemo sad žaliti za stvarima koje ne možemo promijenit­i. Je li bilo treme ili panike prije izvođenja penala? - Ne, nije bilo treme. Uzeo sam loptu, znao koji kut ću gađati i pogodio. Kod penala ne smijete imati tremu jer je tu uvijek golman u prednosti. Vi morate zabiti gol, a on nema što izgubiti. Dinamo je poslije tri kola Lige prvaka uspješniji od Reala, Tottenhama, Leverkusen­a... - Ajmo spustiti loptu na zemlju. Imamo četiri boda, što je sjajno, ali oni nam još ništa ne garantiraj­u. Na kraju ćemo podvući crtu, za sada smo u dobroj poziciji za europsko proljeće, ali ništa više od toga.

ŽELIMO VEĆU PODRŠKU Jeste li za ovu partiju dobili čestitku izbornika Zlatka Dalića ili drugih reprezenta­tivaca? - Iskreno, vi ste prvi s kojim sam razgovarao, a nisam još pregledao sve poruke. Dobio sam ih stvarno puno, pa i na društvenim mrežama, svima zahvaljuje­m na tome. Koliko ste danas bolji igrač nego što ste bili prije dvije godine dok ste još bili u Južnoj Koreji? U čemu ste najviše napredoval­i? - Mentalno sam jači. Kad prođete takav put u karijeri, onda se znate lakše nositi u određenim situacijam­a. Pred vama je zanimljivi­h mjesec dana, u Maksimir stiže Šahtar, na Rujevicu stiže Slovačka... Očekivanja?

- Uvijek se ide na pobjede. Pogotovo kad igrate za Dinamo i hrvatsku reprezenta­ciju. Pred nama je mjesec u kojem se puno toga rješava, ali bit ćemo spremni na sve izazove. Budite sigurni u to.

Oršić je za kraj dodao: - Znate, razgovarao sam sa suigračima nakon povratka iz Ukrajine i svi smo se složili kako bi bilo lijepo da i na Osijeku u nedjelju osjetimo atmosferu Lige prvaka. Derbi je, zaslužili smo 15.000 ili 20.000 navijača. Znam da je Maksimir takav kakav jest, da će možda biti hladno i da uvjeti nisu dobri, ali to je Dinamo. Valjda smo nakon Harkiva zaslužili još jaču podršku - završio je Mislav Oršić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia