24sata

‘Čini se da nešto zataškavaj­u, nisu zatražili obdukciju’

SUDSKA BITKA Prošla su tri mjeseca od intervenci­je u Velikoj Gorici u kojoj je poginuo mladi vatrogasac Ivan Galeković (24)

-

Stvarno mi je teško govoriti o tome, odvjetnik Ivanove obitelji reći će više, kratko nam je rekla Marijana, potresena djevojka pokojnog vatrogasca Ivana Galekovića.

Nije željela komentirat­i tužbu koju je obitelji Galeković podigla protiv Velike Gorice i Javnog vatrogasno­g društva. - Nije poginuo pas u Velikoj Gorici, nego vatrogasac koji je štitio imovinu na tom području. Obitelji se nitko nije javio tri mjeseca - potvrdio nam je odvjetnik Šime Savić, koji sad zastupa Ivanovu obitelj, a zastupao je i vatrogasca Franu Lučića, koji je nastradao na Kornatima prije 12 godina. Odvjetnik Savić dodaje kako sama akcija gašenja požara od rukovodite­lja akcije nije obavljana profesiona­lno pa je očigledno iz tih razloga došlo do stradanja vatrogasca. Ivanova majka Renata, koja radi kao medicinska sestra u Vinogradsk­oj bolnici, također nije htjela komentirat­i tužbu pokrenutu tri mjeseca nakon pogibije sina na poslu. Savić je potvrdio kako nadležni nisu naložili obdukciju, iako je u ovoj situaciji obavezna.

- To upućuje samo na to da se krenulo u zataškavan­je predmeta, ili iz neznanja ili namjerno. Obitelj sad zahtijeva svoja prava, koja im na temelju Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu pripadaju. Ne traže milostinju. Pravnu bitku s Gradom su pokrenuli zato što žele znati zašto su izgubili sina jedinca - kaže odvjetnik. (aš)

IVAN JE IMAO 24 GODINE

 ??  ??
 ??  ?? Obitelj je na sudu protiv Velike Gorice i postrojbe
Obitelj je na sudu protiv Velike Gorice i postrojbe

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia