24sata

NAS JERRY TRAZI V NA SELU LJUBADRON MU JE ZA PETAMA

Za bikom koji je u petak pobjegao iz klaonice nastala je neviđena potraga na kopnu i u zraku

- Piše: ROZETA BOGELJIĆ

Baš kao da je riječ o nekom odmetniku s Divljeg zapada - za bikom Jerryjem jučer se u potragu uključio i dron. Letio je, letio, ali bika nije našao.

Dron je bio opremljen infracrven­im zrakama kako bi ga lakše otkrili u brdima iznad Kaštela. Podsjetimo, bik težak 650 kilograma u petak je pobjegao iz klaonice i već danima uspješno bježi po brdima u Dalmatinsk­oj zagori. Njegov vlasnik Ivan Božić (34) iz Rudina na rubu je snaga, a već je dobrano i zabrinut za njega, ali Jerry kao da mu se ne želi vratiti. Priču o izbezumlje­nom gazdi i biku kojemu se fućka za sve prenijeli su čak i strani mediji. Jučer smo se pridružili vlasniku bika prilikom potrage za Jerryjem i iz prve ruke osjetili njegovu nemoć, ali i svu njegovu volju i nadu da će mu se bik vratiti. - Uh, samo da je on negdje na sigurnom zavapio je mesar Božić u brdima iznad Kaštela, oštrim okom tražeći bika Jerryja po padinama Kozjaka. Jučer mu se u potrazi pridružio i Petar Skejo (33), vlasnik klaonice iz koje je pobjegao u petak.

ISPRAZNILI PET BATERIJA

Dron s multispekt­ralnom kamerom, koja uz pomoć infracrven­ih i ultraljubi­častih zraka može primijetit­i zeca s 20 metara visine - to je ono u što polažu svu nadu. U pola sata, koliko traje baterija, može detaljno pregledati područje dugo i široko 500 metara. Jučer su ispraznili pet baterija u pretrazi. Uzalud. Dobili su i posebnu dozvolu za snimanje blizu aerodroma. U poslijepod­nevnim satima vidjeli su nešto značajno blizu Zračne luke Split, ali dron je udario u “geofence”, nevidljivu zračnu barijeru koja dronu nije dala bliže zbog koordinata u softwareu koji ga zaustave. Sunce je palo i pretraga je morala biti prekinuta, kao i traženje još “posebnijih” dozvola za dolazak bliže aerodromu. I mesar i vlasnik klaonice bili su utučeni i tužni. Ne traže oni Jerryja zbog junećih šnicli. Traže ga da mu omoguće bikovski hotel s pet zvjezdica i harem za uživanje.

 ??  ?? Dron može primijetit­i i zeca s 20 metara visine
Dron može primijetit­i i zeca s 20 metara visine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia