24sata

Jerry neće pod nož! Čeka ga bolja budućnost, zakleo se Jerryjev vlasnik.

-

- Stigao nam je iz Đakova i bio je hranjen za meso. Ali izgleda da mu je dodijeljen­a kriva sudbina. On ju je promijenio i izborio se za život. To se mora poštovati i nema šanse da mu se više dogodi išta loše. Kad ga nađemo, ide u Liku, u OPG u Podlapači, gdje ga već s nestrpljen­jem očekuju. Stalno nas zovu i pitaju jesmo li ga našli. Nadam se da će tamo naći svoju ljubav na selu, ako je ne pronađe prije, tu u seoskim gospodarst­vima s kravama - kaže mesar Božić. U tome su sve njegove nade.

KIŠA ĆE MU DOBRO DOĆI

bikov gazda.

Prisjetio se kako ga je jedna gospođa zadnji put vidjela u subotu i pozvala ga. Zamalo su ha uhvatili. Stjerali su ga između dva suhozida, a onda - hop! Pobjegao je preskočivš­i suhozid visok tri metra.

- On je kao mačka, preskočio je to bez problema. To je posebna pasmina limuzin. U ovom okruženju ništa mu se ne može dogoditi jer se naviknuo dugo šetati. Vrlo je otporan - rekao je ponosni vlasnik te dodao da ova pasmina ima nevjerojat­no kvalitetno meso i da vrijedi puno više živ nego u šniclama. Vrijedan je oko 2000 eura. Pozvao je ljude da ne traže Jerryja dronovima, kao što oni čine, jer za to treba posebna dozvola, a i aerodrom je u blizini pa je nije lako ni dobiti. Pregledava­jući kameru vidjeli su ptice, dva ili tri zeca... - Svega je bilo, ali od bika ni ‘b’ - smije se vlasnik. Kaže da se nada da će se Jerry, čak i ako ga ne nađe dronom, pridružiti nekom stadu krava. - Voljeli bismo da tad vlasnik

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia