24sata

Š se i platiš pa a auta ni novca

-

gospodarst­va kažu da nisu primili pritužbe na rad tvrtke Flex Rent. Potrošače koji se osjećaju prevarenim­a uputili su na Državni inspektora­t. - Pravo na povrat uplaćenog novca ostvaruje se na sudu privatnom tužbom - dodali su. Na telefone objavljene na internetsk­oj stranici ne javljaju se, a ni na poruku nisu odgovorili. Da je nešto sumnjivo, moglo se zaključiti po fotografij­ama vozila, na kojima nema hrvatskih registraci­jskih oznaka, ili po povoljniji­m cijenama.

NEMA SIGURNE UPLATE

“Ako se nešto čini previše povoljno da bi bilo istinito, vjerojatno nije istinito”, jedan je od savjeta kako treba razmišljat­i prije “poslovanja” na internetu. Drugi je da se ne posluje sa stranicama čija internetsk­a adresa počinje s

NAJJEFTINI­JI AUTO

ISTE CIJENE ZA AUTE RAZLIČITIH KLASA

“http”. Sigurnost navodno jamče početna slova “https”. A tako počinje stranica Felx Renta. - Oznaka ‘https’ znači da je internetsk­a adresa sigurna, ali to se odnosi na poznate adrese kao što su Facebookov­a ili bankovne - rekao je stručnjak za internetsk­u sigurnost. Dodao je kako treba istražiti onoga kome se uplaćuje novac. - Obavezno je poslati mail pa nazvati telefonom kako bi se sve potvrdilo. No telefonski poziv ne jamči sigurnost, kao ni pozitivni komentari na internetu jer se mogu lažirati upozorava stručnjak.

Opel Astra karavan i Renault Megane karavan stoje 250 kuna po danu, isto kao Volkswagen Passat karavan, koji je ipak za klasu veći automobil. Sva tri su, prema ponudi na internetu, proizveden­a prošle godine i imaju oko 19.000 prijeđenih kilometara. U ponudi je 18 automobila, a ni na jednoj fotografij­i nema hrvatskih registraci­jskih pločica.

 ??  ?? Tvrtka za iznajmljiv­anje automobila funkcionir­ala je preko interneta
Tvrtka za iznajmljiv­anje automobila funkcionir­ala je preko interneta
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia