24sata

RIJEKA UZ ‘VATRENE’: REDOVIOD 5 UJUTRO!

KOCKASTO LUDILO Čekala sam šest sati i evo ih! Kćeri i zetovi bit će presretni, pričala je gospođa Slavica, a sve su ulaznice planule u dva sata

- Piše: DANIJEL VUKUŠIĆ

Mjesta je 8279, a želja za gledanjem Hrvatske milijun. Na Rujevici su ulaznicu za Hrvatska - Slovačka (subota 16. studenog) čekali i od 5 sati!

Kad nam je portir na rampi kampa HNK Rijeka rekao da su ljudi na blagajne počeli dolaziti prije svitanja, izjavu smo dočekali sa skepsom, ali smo ubrzo dobili potvrde:

PO ULAZNICE STIGAO IZ ITALIJE

- U 5 sam zauzeo svoje mjesto. Mrak i ja. Riječanin sam, presretan što se igra na Rujevici - kaže Dario Brunjak, a pored njega Davor Klarić: - Ja sam iz Dalmacije, a za ulaznice sam potegnuo iz Italije. Tamo živim i rado sam po noći krenuo zauzeti mjesto. Došao sam pet minuta nakon

Darija. I ja kupujem četiri ulaznice, nije mi bilo bitno gdje će se igrati. Jedino je važno da navijamo za Hrvatsku. Nad Kvarnerom su se gomilali oblaci, od 10 sati počela je padala kiša, red je vrlo brzo narastao do pola kilometra. Ali raspoložen­je je bilo vrhunsko. Rijeka, dokazano je bezbroj puta od 1990. naovamo, obožava svoje “vatrene”. Rujevica će biti puna do vrha. Jučer se od 9.30 u veselom redu nazdravlja­lo pivom, bilo je i mnogo dama koje su čekale satima. Gospođa Slavica sa Škurinja je “punica godine”. Ona je sate provela čekajući da bi ulaznice kupila zetovima. - Čekala sam šest sati i evo ih, četiri komada! Nije bilo moguće kupiti ulaznice za zapad, ali i ovo je dobro. Bit će kćeri i zetovi presretni.

Kiša je pojačavala, pa su prodajna mjesta otvorena 15-ak minuta prije predviđeno­g početka prodaje, u podne. Ulaznica za zapadnu tribinu nije bilo, a od prve sekunde “pali” su i serveri za online prodaju. A dva sata kasnije otišle su preostale ulaznice i na blagajnama.

LJUBAV TRAJE TRI DESETLJEĆA

Hrvatska nogometna reprezenta­cija drugu je utakmicu od neovisnost­i odigrala u Rijeci. Bila je subota, 22. prosinca 1990. Hrvatska Rumunjska 2-0. Golove su zabili Zlatko Kranjčar i Srećko Bogdan, a za Hrvatsku su igrali Rijekini igrači Rubčić, Peršon, Mladenović i Gabrić. I gotovo tri desetljeća kasnije “vatrene” , i to ne s jednakom nego s još većom ljubavlju, čekaju na Kvarneru!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia