24sata

Kelava je branio za Granadu, senzaciju La Lige ‘VAMOS, U SRCU MI JE GRANADA’

-

U Granadi su zaluđeni nogometom, ne možete zamisliti kakva je sad tamo euforija. Grad živi za klub, lokalne novine su rasprodane. Posljednji put na prvome mjestu bili su 1973. godine, rekao je Ivan Kelava (31).

Bivši golman Dinama u Granadi je proveo dvije godine, stekao ondje mnoga prijateljs­tva, upoznao grad, kulturu...

- Gledam ih, volim taj grad i klub, prirasli su mi srcu. Imam mnogo prijatelja u Granadi, nastarija kći Mia u Granadi je krenula u vrtić i školu. Granadu smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu, ondje je svjetski poznata Alhambra, koju su sagradili Maori. Napoleonov­a vojska koristila ju je za smještaj svojih trupa. Nešto prekrasno, baš se vidi prijelaz između dva stila graditeljs­tva priča Kelava i nastavlja: - Granada je jedini grad u kojem se besplatno daju tapase. Naručite piće i dobijete tapas. Takve stvari se u Barceloni i Madridu naplaćuju. Grad je odličan, studentski, veseo...

Mali španjolski klub trenutačno je vodeći u prvenstvu, ispred Barcelona i Real Madrida. - To je senzacija. Tajna je što su zadržali gotovo cijelu momčad koja je izborila plasman u prvu ligu, doveli su neka manja pojačanja i to je to. Trener im je Diego Martinez, s 39 godina najmlađi je trener lige, koji je, čini mi se, čak i bio igrač Granade. Igraju vrlo defenzivno, primili su samo deset golova, kao Barcelona. Kad su prvo kolo odigrali 4-4 protiv Villarreal­a, to je bila senzacija, svi su se čudili - kaže Kelava.

Granada nema skupe igrače, najvrednij­i je Maxime Gonalons (30), koji vrijedi četiri milijuna eura, upola manje, primjerice, od Brune Petkovića ili Dominika Livakovića.

- Stadion se zove Estadio Nuevo los Carmenes, a carmenes je tipični cvijet, koji im je u grbu. Iz moje generacije u klubu je ostao Darwin Machis, briljantni Venezuelan­ac, odličan tehničar, brz... Bilo bi genijalno kad bi što dulje ostali na prvome mjestu, to im od srca želim. Vamos, muchachos - završio je simpatični Kelava. Vamos, kažemo i mi. Jer bila bi to sjajna priča. Bajkovita. Cvijet, siromašan klub iz prelijepog­a grada...

Ima elemenata bajke...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia